Ingrediente
-
Carnati Chorizo curatat de membrana si taial cubulete
-
2 conserve de 400 g de fasole boabe de preferinta "Butter Beans"
-
O ceapa rosie taiata
-
O jumatate de ardei capia sau gras
-
O rosie taiata cubulete
-
Un ardei iute (optional)
-
3-4 catei de usturoi taiati marunt
-
Jumatate de legatura de marar
-
100-150ml de apa
-
O lingurita de boia afumata
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Incingem uleiul intr-o tigaie si punem la calit la foc mediu ceapa pentru cateva minute. |
2
pasul
|
Dupa ce ceapa a devenit translucida, hustiuliuc cu carnatul chorizo taiat cubulete. Prajim la foc mediu spre mic carnatul impreuna cu ceapa pentru cateva minute. |
3
pasul
|
Adaugam ardeiul si il calim impreuna cu celelalte ingrediente pentru cateva minute. Tot acum, optional, adaugam si ardeiul iute. |
4
pasul
|
Adaugam usturoiul si calim pentru un minut avand grija sa nu se arda. |
5
pasul
|
Adaugam boiaua afumata si o lingura de bulion. Tot acum adaugam si rosia taiata cubulete. |
6
pasul
|
Adaugam apa, niste cozi de marar tocate marunt si lasam sa fiarba la foc mic pentru cateva minute. Tot acum, potrivim totul cu sare si piper. Dupa ce a fiert putin stingem focul si dam deoparte. |
7
pasul
|
Intr-un vas pe care putem sa-l bagam in cuptor adaugam fasolea din conserva clatita de zeama. Peste fasole punem compozitia de legume cu carnati pe care am facut-o mai devreme. Amestecam totul bine. |
8
pasul
|
Bagam totul la cuptor la 180 grade pentru aproximativ 30 de minute sau pana cand incepe fasolea sa prinda culoare.. |
9
pasul
|
Cand e gata, scoatem din cuptor, presaram niste marar proaspat tocat si servim. Merge de minune cu oleaca de salata de rosii, ceapa si marar. Pofta mare. |