Ingrediente
-
5-6 pulpe dezosate si fara piele
-
Un pahar de orez basmati
-
O ceapa
-
O mana de legume mexicane congelate
-
2-3 catei de usturoi tocati marunt
-
1 pahar si jumatate de supa de pui sau apa
-
O rosie fara seminte taiata cubulete - Optional
-
Un fir de ceapa verde - Optional
-
1/2 lingurita de curcuma (turmenic)
-
1/2 lingurita de boia afumata
-
Ulei
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Punem sare si piper peste pulpe dupa care le punem la prajit pana cand se rumenesc bine si pe o parte si pe alta. Dupa ce le-am prajit, le scoatem pe o farfurie si le punem deoparte. |
2
pasul
|
In aceeasi tigaie punem ceapa traiata marunt la calit pentru un minut, doua. |
3
pasul
|
Punem legumele mexicane congelate peste ceapa. Le lasam un minut doua pana cand se decongeleaza. |
4
pasul
|
Adaugam usturoiul si il calim pentru un minut. |
5
pasul
|
Adaugam orezul basmati pe care l-am spalat inainte in aproximativ 5-6 ape...se spala pana cand apa devine limpede. Calim orezul impreuna cu legumele, la foc domol, pentru cateva minute. |
6
pasul
|
Adaugam curcuma si boiaua afumata dupa care adaugam supa de pui sau apa. |
7
pasul
|
Adaugam carnea prajita, sare si piper. Optional adaugam niste pulpa de rosii (rosii fara seminte) taiata cubulete. |
8
pasul
|
Punem capacul si lasam sa fiarba la foc mic pentru 20 de minute fara sa amestecam. |
9
pasul
|
La sfarsit, optional, adaugam niste ceapa verde taiata marunt |
10
pasul
|
Servim |