Ingrediente
-
O vanata
-
2-3 ardei iuti bulgaresti
-
4-5 catei de usturoi taiati marunt
-
2 rosii rase sau date prin blender
-
O lingurita de bulion
-
2 oua
-
150ml ulei
-
O lingura de otet
-
O lingurita de zahar
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Curatam partial vanata lasand cateva dungi de coaja dupa care o taiem cuburi de marime medie. Le punem intr-un bol si adaugam putina sare peste ele. |
2
pasul
|
Punem uleiul la incins intr-o tigaie si prajim vinetele la foc rapid pana cand se rumenesc pe toate partile |
3
pasul
|
Dupa ce s-au rumenit vinetele hustiuliuc in tigaie si cu ardeii iuti taiati mai mare. Prajim si ardeii pentru cateva secunde. |
4
pasul
|
Dupa ce s-au prajit legumele le luam si le scoatem pe un servetel de hartie. |
5
pasul
|
Scurgem putin uleiul din tigaie lasand doar o lingura doua. Punem tigaia iar pe foc, de data asta la foc mediu si adaugam usturoiul. Prajim usturoiul pentru 30 de secunde. |
6
pasul
|
Adaugam rosiile. Adaugam si o lingurita de bulion. |
7
pasul
|
Adaugam sare, piper dupa gust, o lingurita de zahar si o lingura de otet si lasam sa fiarba la foc mediu spre mic pana cand se mai reduce putin sosul. |
8
pasul
|
Adaugam in sosul de rosii vinetele si cu ardeii si lasam sa fiarba pentru inca 5 minute. |
9
pasul
|
Spargem ouale si le punem in sos avand grija sa nu spargem si galbenusul. Cu o furculita si cu grija intindem albusul putin prin sos. Punem capacul la tigaie si lasam asa pentru doua minute sau pana cand albusul estefacut si galbenusul este inca moale. |
10
pasul
|
Se serveste cu paine proaspata. |