0 0
Shakshuka cu Vinete

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

O vanata
2-3 ardei iuti bulgaresti
4-5 catei de usturoi taiati marunt
2 rosii rase sau date prin blender
O lingurita de bulion
2 oua
150ml ulei
O lingura de otet
O lingurita de zahar
Sare
Piper

Shakshuka cu Vinete

Oua in sos de rosii cu vinete si ardei iuti.

O reteta clasica turceasca cu vinete si ardei iute in sos de rosii. Am reinterpretat putin si am adaugat si doua oua in sos...ca sa fie bine sa nu fie rau :)

Ingrediente

  • O vanata

  • 2-3 ardei iuti bulgaresti

  • 4-5 catei de usturoi taiati marunt

  • 2 rosii rase sau date prin blender

  • O lingurita de bulion

  • 2 oua

  • 150ml ulei

  • O lingura de otet

  • O lingurita de zahar

  • Sare

  • Piper

Cum procedezi

Share

Pași

1
pasul

Curatam partial vanata lasand cateva dungi de coaja dupa care o taiem cuburi de marime medie. Le punem intr-un bol si adaugam putina sare peste ele.

2
pasul

Punem uleiul la incins intr-o tigaie si prajim vinetele la foc rapid pana cand se rumenesc pe toate partile

3
pasul

Dupa ce s-au rumenit vinetele hustiuliuc in tigaie si cu ardeii iuti taiati mai mare. Prajim si ardeii pentru cateva secunde.

4
pasul

Dupa ce s-au prajit legumele le luam si le scoatem pe un servetel de hartie.

5
pasul

Scurgem putin uleiul din tigaie lasand doar o lingura doua. Punem tigaia iar pe foc, de data asta la foc mediu si adaugam usturoiul. Prajim usturoiul pentru 30 de secunde.

6
pasul

Adaugam rosiile. Adaugam si o lingurita de bulion.

7
pasul

Adaugam sare, piper dupa gust, o lingurita de zahar si o lingura de otet si lasam sa fiarba la foc mediu spre mic pana cand se mai reduce putin sosul.

8
pasul

Adaugam in sosul de rosii vinetele si cu ardeii si lasam sa fiarba pentru inca 5 minute.

9
pasul

Spargem ouale si le punem in sos avand grija sa nu spargem si galbenusul. Cu o furculita si cu grija intindem albusul putin prin sos. Punem capacul la tigaie si lasam asa pentru doua minute sau pana cand albusul estefacut si galbenusul este inca moale.

10
pasul

Se serveste cu paine proaspata.

Barbosu

alta rețetă
Orez cu legume si carne de pui

Adaugă comentariu