Ingrediente
-
Un pastrav curatat si spalat
-
2 cartofi curatati si taiati cuburi fierti doar 5 minute
-
O rosie taiata in bucati medii
-
1 ardei iute taiat felii
-
2-3 catei de usturoi taiati felii
-
Un sfert de pahar de vin
-
2-3 linguri ulei de masline
-
Jumatate de legatura de patrunjel
-
O crenguta de cimbrisor (optoional)
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Mai intai uscam bine pestele cu un servetel de hartie dupa care ungem pastravul cu putin ulei de masline si il condimentam cu sare si piper pe toate partile inclusiv in burta. Daca aveti puteti pune si niste cimbrisor verde in burta pestelui. |
2
pasul
|
Intr-o tigaie adaugam uleiul de masline si dupa ce s-a incins putin punem pestele la prajit. |
3
pasul
|
Dupa ce s-a rumenit pe o parte, intoarcem pestele pe partea cealalta. |
4
pasul
|
Dupa ce am intors pestele, adaugam in tigaie ardeiul iute si usturoiul. Lasam la prajit ardeiul si cu usturoiul pentru un minut. Trebuie avut grija sa nu ardem usturoiul. |
5
pasul
|
Hustiuliuc si cu rosia. Adaugam sare, piper, patrunjel si un sfert de pahar de vin. Tot acum adaugam si cartofii pre fierti. |
6
pasul
|
La sfarsit presaram putin patrunjel tocat marunt si servim. Pofta buna |