Ingrediente
-
4 Cotlete de porc
-
O lingurita de mustar Dijon
-
O ceapa taiata marunt
-
O rosie taiata marunt
-
100ml vin alb
-
3 catei de usturoi tocati marunt
-
Un varf de lingurita de zahar
-
Oleaca de cimbrisor verde tocat marunt
-
Ardei iute uscat (optional)
-
2-3 linguri de ulei
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Condimentam pe ambele parti cotletele cu sare si piper dupa care le ungem cu putin mustar Dijon. |
2
pasul
|
Punem intr-o tigaie niste ulei si prajim cotletele pana cand se rumenesc pe ambele parti. |
3
pasul
|
In aceeasi tigaie, hustiuliuc cu o ceapa pe care o calim pentru un minut doua. |
4
pasul
|
Adaugam usturoiul si prajim pentru 30 de secunde. |
5
pasul
|
Punem si rosia taiata marunt pe care o calim pentru cateva minute. |
6
pasul
|
Adaugam sare, piper, un varf de lingurita de zahar si niste cimbrisor verde tocat marunt. |
7
pasul
|
Cand in tigaie nu mai e zeama aproape deloc, adaugam 100 ml de vin. |
8
pasul
|
Adaugam cotletele si mai lasam sa fiarba la foc mic pentru cateva minute. Optional putem adauga si niste ardei iute uscat. |
9
pasul
|
Cand o mai scazut putin sosul inchidem focul. |
10
pasul
|
Servim cu piure, orez sau de ce nu cu cartofi prajiti daca-i pofta mare asa cum o fost la mine. |