1 1
Ciorbă de dovlecel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

O ceapă tăiată mărunt
Un morcov ras
O țelină apio tăiată mărunt (țelină rădăcină)
Un ardei kapia tăiat mărunțel (ardei gras)
Un dovlecel tăiat cuburi
O mână de orez (opțional)
200 de grame de smântână
2 gălbenușuri de ou
2 - 3 linguri de oțet
O mână de mărar verde tocat
Niște pătrunjel proaspăt tocat
Ulei de măsline
Sare
Piper

Ciorbă de dovlecel

Ingrediente

Cum procedezi

Share
ARVE Error: Invalid URL in url

Reteta de ciorba de dovlecel a la grec

Pași

1
pasul

Încingem două, trei linguri de ulei de măsline într-o oală, punem ceapa, călim, adăugăm morcovul, țelina și mai călim oleacă.

2
pasul

Adăugăm ardeiul și călim până se înmoaie.

3
pasul

Huștiuliuc cu dovlecelul, mai călim 5 minute, punem sare, piper și amestecăm.

4
pasul

Acoperim legumele cu apă fierbinte, adăugăm orezul, punem capac și fierbem la foc mic 20 – 25 de minute sau până când se fierb legumele.

5
pasul

Amestecăm într-un castron smântâna, gălbenușurile și oțetul.

6
pasul

Punem un polonic din zeama care fierbe în castron, amestecăm bine, mai punem un polonic, amestecăm din nou, pentru a aduce la temperatură smântâna.

7
pasul

Stingem focul, luăm un polonic din castron și punem în oală, amestecăm, punem din nou un polonic de zeamă în castron, amestecăm și repetăm operațiile până când am încorporat toată smântâna în ciorbă.

8
pasul

Presărăm deasupra mărarul și pătrunjelul tocate.

9
pasul

Punem capac și mai lăsăm 5 minute, fără foc, pentru a se găti gălbenușurile.

10
pasul

Dacă este cazul, mai adăugăm oțet.

11
pasul

Poftă mare!

BarbosuOficial

saratele cu branza
altă rețetă
Sărățele cu branza
snitel de pui
alta rețetă
Șnițel din piept de pui

Adaugă comentariu

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here