Ingrediente
-
O ceapă tăiată mărunt
-
Un morcov ras
-
O țelină apio tăiată mărunt (țelină rădăcină)
-
Un ardei kapia tăiat mărunțel (ardei gras)
-
Un dovlecel tăiat cuburi
-
O mână de orez (opțional)
-
200 de grame de smântână
-
2 gălbenușuri de ou
-
2 - 3 linguri de oțet
-
O mână de mărar verde tocat
-
Niște pătrunjel proaspăt tocat
-
Ulei de măsline
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Încingem două, trei linguri de ulei de măsline într-o oală, punem ceapa, călim, adăugăm morcovul, țelina și mai călim oleacă. |
2
pasul
|
Adăugăm ardeiul și călim până se înmoaie. |
3
pasul
|
Huștiuliuc cu dovlecelul, mai călim 5 minute, punem sare, piper și amestecăm. |
4
pasul
|
Acoperim legumele cu apă fierbinte, adăugăm orezul, punem capac și fierbem la foc mic 20 – 25 de minute sau până când se fierb legumele. |
5
pasul
|
Amestecăm într-un castron smântâna, gălbenușurile și oțetul. |
6
pasul
|
Punem un polonic din zeama care fierbe în castron, amestecăm bine, mai punem un polonic, amestecăm din nou, pentru a aduce la temperatură smântâna. |
7
pasul
|
Stingem focul, luăm un polonic din castron și punem în oală, amestecăm, punem din nou un polonic de zeamă în castron, amestecăm și repetăm operațiile până când am încorporat toată smântâna în ciorbă. |
8
pasul
|
Presărăm deasupra mărarul și pătrunjelul tocate. |
9
pasul
|
Punem capac și mai lăsăm 5 minute, fără foc, pentru a se găti gălbenușurile. |
10
pasul
|
Dacă este cazul, mai adăugăm oțet. |
11
pasul
|
Poftă mare! |