Ingrediente
-
Un ciolan afumat
-
3 - 4 costițe afumate
-
O rădăcină de țelina tăiată mare și una tăiată mărunt
-
Un păstârnac tăiat mare și unul tocat mărunt
-
O ceapă tăiată în jumătate și o ceapă tăiată mărunt
-
Un ardei galben tăiat mărunt
-
Un morcov tocat mărunt
-
O țelină apio tocată mărunt
-
Niște cartofi tăiați bucăți mari
-
Un pahar de suc de roșii (bulion)
-
Oleacă de borș
-
O mână de pătrunjel tocat
-
Oleacă de leuștean tocat
-
Sare
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Într-o oală mare, punem ciolanul întreg și costițele, adăugăm țelina, păstârnacul și ceapa (cele tăiate în bucăți mari) și umplem oala cu apă. |
2
pasul
|
O punem pe foc, aducem la fierbere, îi punem capacul și o lăsăm la foc mititel 1 oră și jumătate – 2 ore, până când carnea se desprinde de pe os. |
3
pasul
|
Scoatem ciolanul și îl punem într-un castron, apoi scoatem și legumele, pe care le-am folosit doar ca să dea gust fierturii. Bucățile de costiță rămân în ciorbă. |
4
pasul
|
Desprindem carnea de pe ciolan și o tăiem bucăți potrivite, pe care le punem înapoi în oală. |
5
pasul
|
Dacă e cazul, mai punem puțină apă fiartă. |
6
pasul
|
Adăugăm ceapa, ardeiul, morcovul, rădăcina de țelină și cea apio și păstârnacul, toate tăiate mărunt. |
7
pasul
|
Gustăm și potrivim de sare dacă este cazul, afumătura fiind sărată. |
8
pasul
|
Punem capacul și fierbem la foc domol, 10 – 15 minute. |
9
pasul
|
Adăugăm cartofii și imediat sucul de roșii. Aciditatea sucului de roșii ajută la formarea unei pelicule la suprafața cartofilor, care îi împiedică să se zdrobească. |
10
pasul
|
Când s-au fiert și cartofii, huștiuluc cu niște borș fierbinte |
11
pasul
|
Fierbem 2 -3 minute, apoi presărăm pătrunjelul și leușteanul, punem capacul și închidem focul. |
12
pasul
|
Poftă mare! |