Ingrediente
-
O vanata
-
500g carne de vita tocata
-
O ceapa rosie taiata
-
O bila de mozzarella proaspata
-
Un pahar de suc de rosii
-
O rosie taiata felii
-
Un sfert de pahar de vin alb sau rosu
-
Niste parmezan
-
3 catei de usturoi taiati marunt
-
O lingurita de oregano uscat
-
O lingurita de cimbrisor verde tocat sau cimbrisor uscat
-
Oleaca de paprika dulce
-
Un varf de lingurita de scortisoara macinata
-
Un varf de lingurita de zahar
-
Ardei iute uscat cat poti duce
-
Ulei de masline
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
provider: youtube
url: https://www.youtube.com/watch?v=rxXHxQXRcZM&t=1s
src: https://www.youtube-nocookie.com/embed/rxXHxQXRcZM?start=1&feature=oembed
src mod: https://www.youtube-nocookie.com/embed/rxXHxQXRcZM?start=1
src gen: https://www.youtube-nocookie.com/embed/rxXHxQXRcZM
Pași
1
pasul
|
Taiem coada la vanata dupa care o taiem in jumatate. Cu un cutit facem niste taieturi, de-a lungul si de-a latul, pe suprafata alba a vinetei. Atentie, nu taiem de tot, ci doar la suprafata. |
2
pasul
|
Ungem bucatile de vanata cu niste ulei de masline si le asezam cu coaja in jos intr-o tava ceramica sau de metal. |
3
pasul
|
Asezonam cu sare si piper dupa care bagam tava la cuptor la 200 de grade pentru aproximatim 35-40 de minute sau pana cand se rumenesc. |
4
pasul
|
Intr-o tigaie incingem niste ulei de masline si adaugam ceapa pe care o calim la foc mediu pentru cateva minute. |
5
pasul
|
Adaugam usturoiul si prajim pentru cateva secunde. |
6
pasul
|
Adaugam un varf de lingurita de scortisoara macinata dupa care punem la prajit in tigaie carnea de vita. |
7
pasul
|
Prajim bine carnea la foc mediu pana cand isi schimba complet culoarea si-a eliminat toata apa. |
8
pasul
|
Adaugam sare, piper, o lingurita de oregano uscat si o lingurita de cimbrisor verde tocat marunt sau uscat daca nu aveti verde. |
9
pasul
|
Dupa ce carnea s-a prajit bine si a ramas fara apa, adaugam un sfert de pahar de vin alb sau rosu. |
10
pasul
|
Hustiuliuc cu oleaca de paprika, un pahar de suc de rosii si oleaca de zahar...ca sa taiem din aciditatea rosiilor...tot acuma adaugam si ardeiul iute uscat...daca vrei |
11
pasul
|
Dam focul la mic, punem un capac si lasam sa fiarba pentru aproximativ 25-30 de minute. Trebuie avut grija sa nu se lipeasca de fundul tigaii asa ca mestecam din cand in cand. |
12
pasul
|
Dupa 30 de minute, stingem focul si radem niste parmezan. |
13
pasul
|
Scoatem vinetele din cuptor si cu o furculita amestecam putin in ele |
14
pasul
|
Hustiuliuc cu sosul de carne peste vinete |
15
pasul
|
Peste carne razuim niste parmezan, cateva felii de rosii si niste bucati de mozzarella proaspata. |
16
pasul
|
Bagam totul la cuptor la 200 grade pentru 10-15 minute sau pana cand se rumeneste frumos. |
17
pasul
|
Dupa ce scoatem din cuptor presaram putin patrunjel tocat. |
18
pasul
|
Facem poze sa ne laudam la neamuri pe Facebook si Instagram. |
19
pasul
|
Servim |