0 0
Chiftele cu sos de roșii și usturoi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Chiftele cu sos de roșii și usturoi

Cum procedezi

Share

Piftele cu sos…nu-i reteta mea da-i buna

Ingrediente:

  • 600 de grame de carne de porc tocată
  • Un ou
  • O legătură de mărar tocată
  • O legătură de pătrunjel tăiată
  • Niște căței de usturoi pisați
  • Un cartof ras
  • 2 felii de pâine
  • Olecuță de lapte (apă)
  • Un vârf de lingură de boia dulce
  • Niște făină albă
  • 200 – 250 de mililitri (o cană) de suc de roșii
  • O foaie de dafin
  • Oleacă de pătrunjel verde tocat mărunt
  • Ulei de măsline
  • Sare
  • Piper

Pasii Retetei:

  1. Punem carnea într-un bol, adăugăm oul, mărarul și pătrunjelul, o parte din usturoi, cartoful ras stors bine, feliile de pâine înmuiate în lapte, de asemenea stoarse.
  2. Adăugăm boiaua, sare și piper și amestecăm.
  3. Punem făina într-o farfurie, facem chiftele olecuță mai mari, le dăm prin făină și le punem pe o farfurie.
  4. Încingem ulei într-o tigaie la foc mediu spre mic, luăm câte o chiftea, o turtim ușor între palme și o punem în tigaie.
  5. Rumenim chiftelele pe ambele părți și le scoatem pe o farfurie.
  6. Într-o cratiță punem oleacă de ulei, călim câteva secunde usturoiul pisat, punem sucul de roșii, spălăm cana cu apă și o punem și pe aceea.
  7. Potrivim de sare și piper și fierbem la foc mic până scade olecuță.
  8. Huștiuliuc cu chiftelele și continuăm să gătim, punând cu lingura sos și peste chiftele.
  9. Punem foaia de dafin, fierbem 5 minute și închidem focul.
  10. Servim cu niște pătrunjel verde presărat deasupra.
  11. Poftă mare!

BarbosuOficial

reteta salata caprese
altă rețetă
Salata Caprese
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here