Chiftele cu sos de roșii și usturoi
Cum procedezi
Share
Piftele cu sos…nu-i reteta mea da-i buna
Ingrediente:
- 600 de grame de carne de porc tocată
- Un ou
- O legătură de mărar tocată
- O legătură de pătrunjel tăiată
- Niște căței de usturoi pisați
- Un cartof ras
- 2 felii de pâine
- Olecuță de lapte (apă)
- Un vârf de lingură de boia dulce
- Niște făină albă
- 200 – 250 de mililitri (o cană) de suc de roșii
- O foaie de dafin
- Oleacă de pătrunjel verde tocat mărunt
- Ulei de măsline
- Sare
- Piper
Pasii Retetei:
- Punem carnea într-un bol, adăugăm oul, mărarul și pătrunjelul, o parte din usturoi, cartoful ras stors bine, feliile de pâine înmuiate în lapte, de asemenea stoarse.
- Adăugăm boiaua, sare și piper și amestecăm.
- Punem făina într-o farfurie, facem chiftele olecuță mai mari, le dăm prin făină și le punem pe o farfurie.
- Încingem ulei într-o tigaie la foc mediu spre mic, luăm câte o chiftea, o turtim ușor între palme și o punem în tigaie.
- Rumenim chiftelele pe ambele părți și le scoatem pe o farfurie.
- Într-o cratiță punem oleacă de ulei, călim câteva secunde usturoiul pisat, punem sucul de roșii, spălăm cana cu apă și o punem și pe aceea.
- Potrivim de sare și piper și fierbem la foc mic până scade olecuță.
- Huștiuliuc cu chiftelele și continuăm să gătim, punând cu lingura sos și peste chiftele.
- Punem foaia de dafin, fierbem 5 minute și închidem focul.
- Servim cu niște pătrunjel verde presărat deasupra.
- Poftă mare!