Cum procedezi
Reteta de chiftele italiene in sos de rosii…tot italian si sosul
Ingrediente:
Un ou
250 de grame de carne de vită tocată
250 de grame de carne de porc tocată
3-4 căței de usturoi zdrobiți
3 felii de pâine mărunțită în tocător
O mână de pătrunjel tocat mărunt
Oleacă de parmezan ras
O ceapă tăiată mărunt
O țelină apio tocată mărunt
Un morcov tăiat cubulețe
2-3 căței de usturoi tăiați mărunt
O jumătate de pahar de vin roșu
300 de mililitri de suc de roșii diluat cu 200 de mililitri de apă
Oleacă de făină
O mână de busuioc verde
Niște jalapeno în oțet (ardei iute în oțet)
Oleacă de brânză Cheddar rasă
Ulei de măsline
Sare
Piper
Pasii Retetei:
1. Într-un castron amestecăm oul, carnea tocată de vită, cea de porc, usturoiul
zdrobit, pâinea mărunțită, pătrunjelul și parmezanul.
2. Presărăm sare și piper și amestecăm bine.
3. Din amestecul preparat mai sus, formăm bile de mărime potrivită și le
aranjăm pe un tocător.
4. Încingem două, trei linguri de ulei de măsline într-o tigaie și adăugăm ceapa,
țelina apio și morcovul.
5. Amestecăm, călim olecuță, huștiuliuc cu usturoiul și mai frigem puțin.
6. Punem vinul, dăm focul mai tare, apoi huștiuliuc cu sucul de roșii diluat și
amestecăm.
7. Presărăm sare și piper, punem capac și gătim la foc mic 20-30 de minute;
verificăm din când în când să nu scadă prea tare sosul.
8. Presărăm oleacă de făină peste chifteluțe și le rulăm pe toate părțile.
9. Încingem ulei de măsline într-o tigaie și rumenim oleacă chifteluțele, fără a
le prăji complet, deoarece ele se vor mai găti și în sos.
10. Când s-au rumenit, le punem în sos, presărăm busuiocul și fierbem la foc
mic 10 minute, până mai scade sosul și chiftelele sunt făcute.
11. În acest moment, putem să le servim cu piureu dar mai facem un pas.
12. Punem chiftele și sos într-un vas care poate fi băgat în cuptor, huștiuliuc
peste ele cu niște jalapeno în oțet, că fără „iuțală” viața e pustiu, și cu brânza
rasă.
13. Huștiuluc în cuptor, la foc maxim, pentru 5 minute sau până se topește
brânza.
14. Poftă mare!