Ingrediente
-
O ceapă tăiată mărunt
-
Niște lapte
-
2 felii de pâine
-
Un cartof
-
O jumătate de kilogram de carne tocată de vită
-
O jumătate de kilogram de carne tocată de purcel
-
Un cartof
-
2 ouă
-
4 - 5 căței de usturoi pisat
-
Niște mărar verde tocat mărunt
-
Oleacă de pătrunjel proaspăt tocat mărunt
-
Olecuță de făină albă
-
Ulei pentru prajit
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Încingem două, trei linguri de ulei de măsline într-un vas și adăugăm ceapa, pe care o călim oleacă până se înmoaie. Punem puțină sare, stingem focul și lăsăm să se răcorească un pic. |
2
pasul
|
Punem laptele într-un castron, adăugăm miezul de pâine mărunțit și amestecăm bine. |
3
pasul
|
Radem un cartof. |
4
pasul
|
Peste carnea tocată punem cartoful scurs bine, miezul de pâine stors, ouăle, usturoiul, ceapa, mărarul și pătrunjelul, piper și sare. |
5
pasul
|
Neputând gusta compoziția crudă, folosim metoda științifică: la un kilogram de carne ne trebuie 1,5 – 2% sare, deci la compoziția noastră punem o linguriță și jumătate de sare. Amestecăm bine, formăm bile măricele, le tăvălim prin făină și le punem pe un tocător. |
6
pasul
|
Punem o tigaie pe foc mediu, punem ulei și când acesta s-a încins, aplatizăm o bilă și o punem în tigaie, dinspre noi spre exterior, ca să nu ne stropim. |
7
pasul
|
Când s-au rumenit pe o parte le întoarcem, le rumenim și pe cealaltă, apoi le scoatem pe o farfurie acoperită cu șervețel. |
8
pasul
|
Servim cu piure de cartofi și cu gogoșari în sos. |
9
pasul
|
Poftă mare! |