0 0
Pârjoale moldovenești

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

O ceapă tăiată mărunt
Niște lapte
2 felii de pâine
Un cartof
O jumătate de kilogram de carne tocată de vită
O jumătate de kilogram de carne tocată de purcel
Un cartof
2 ouă
4 - 5 căței de usturoi pisat
Niște mărar verde tocat mărunt
Oleacă de pătrunjel proaspăt tocat mărunt
Olecuță de făină albă
Ulei pentru prajit
Sare
Piper

Pârjoale moldovenești

Ingrediente

Cum procedezi

Share

O reteta de parjoale moldovenesti ca la bunica.

Pași

1
pasul

Încingem două, trei linguri de ulei de măsline într-un vas și adăugăm ceapa, pe care o călim oleacă până se înmoaie. Punem puțină sare, stingem focul și lăsăm să se răcorească un pic.

2
pasul

Punem laptele într-un castron, adăugăm miezul de pâine mărunțit și amestecăm bine.

3
pasul

Radem un cartof.

4
pasul

Peste carnea tocată punem cartoful scurs bine, miezul de pâine stors, ouăle, usturoiul, ceapa, mărarul și pătrunjelul, piper și sare.

5
pasul

Neputând gusta compoziția crudă, folosim metoda științifică: la un kilogram de carne ne trebuie 1,5 – 2% sare, deci la compoziția noastră punem o linguriță și jumătate de sare. Amestecăm bine, formăm bile măricele, le tăvălim prin făină și le punem pe un tocător.

6
pasul

Punem o tigaie pe foc mediu, punem ulei și când acesta s-a încins, aplatizăm o bilă și o punem în tigaie, dinspre noi spre exterior, ca să nu ne stropim.

7
pasul

Când s-au rumenit pe o parte le întoarcem, le rumenim și pe cealaltă, apoi le scoatem pe o farfurie acoperită cu șervețel.

8
pasul

Servim cu piure de cartofi și cu gogoșari în sos.

9
pasul

Poftă mare!

peste la cuptor sardine la cuptor
altă rețetă
Pește la cuptor cu sos asiatic și orez
salata de vinete
alta rețetă
Salata de vinete

Adaugă comentariu

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here