0 0
Pârjoale moldovenești

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

O ceapă tăiată mărunt
Niște lapte
2 felii de pâine
Un cartof
O jumătate de kilogram de carne tocată de vită
O jumătate de kilogram de carne tocată de purcel
Un cartof
2 ouă
4 - 5 căței de usturoi pisat
Niște mărar verde tocat mărunt
Oleacă de pătrunjel proaspăt tocat mărunt
Olecuță de făină albă
Ulei pentru prajit
Sare
Piper

Pârjoale moldovenești

Ingrediente

Cum procedezi

Share

O reteta de parjoale moldovenesti ca la bunica.

Pași

1
pasul

Încingem două, trei linguri de ulei de măsline într-un vas și adăugăm ceapa, pe care o călim oleacă până se înmoaie. Punem puțină sare, stingem focul și lăsăm să se răcorească un pic.

2
pasul

Punem laptele într-un castron, adăugăm miezul de pâine mărunțit și amestecăm bine.

3
pasul

Radem un cartof.

4
pasul

Peste carnea tocată punem cartoful scurs bine, miezul de pâine stors, ouăle, usturoiul, ceapa, mărarul și pătrunjelul, piper și sare.

5
pasul

Neputând gusta compoziția crudă, folosim metoda științifică: la un kilogram de carne ne trebuie 1,5 – 2% sare, deci la compoziția noastră punem o linguriță și jumătate de sare. Amestecăm bine, formăm bile măricele, le tăvălim prin făină și le punem pe un tocător.

6
pasul

Punem o tigaie pe foc mediu, punem ulei și când acesta s-a încins, aplatizăm o bilă și o punem în tigaie, dinspre noi spre exterior, ca să nu ne stropim.

7
pasul

Când s-au rumenit pe o parte le întoarcem, le rumenim și pe cealaltă, apoi le scoatem pe o farfurie acoperită cu șervețel.

8
pasul

Servim cu piure de cartofi și cu gogoșari în sos.

9
pasul

Poftă mare!

peste la cuptor sardine la cuptor
altă rețetă
Pește la cuptor cu sos asiatic și orez
salata de vinete
alta rețetă
Salata de vinete

Adaugă comentariu