Ingrediente
-
Niște șunculiță tăiată feliuțe (bacon, kaizer)
-
Niște paste, exceptând spaghetele (penne, fusilli, cochilii)
-
O ceapă tăiată
-
Un piept de pui tăiat bucățele (orice fel de carne)
-
Oleacă de oregano uscat
-
Niște busuioc uscat
-
2 -3 căței de usturoi tăiat mărunt
-
O jumătate de pahar de vin alb (apă)
-
Un pahar de suc de roșii (300 mililitri)
-
O linguriță de zahăr
-
O cană din apa în care au fiert pastele
-
Niște parmezan ras
-
O mână de cașcaval ras (mozzarela)
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Punem pastele la fiert, cu 3 - 4 minute mai puțin decât scrie pe ambalaj. |
2
pasul
|
Punem o tigaie pe foc mediu spre mic. Nu așteptăm să se înfierbânte vasul, adăugăm șunculița și o prăjim. Când s-a prăjit olecuță, huștiuliuc cu ceapa tăiată și mai prăjim puțin, până când ceapa s-a înmuiat. |
3
pasul
|
Adăugăm bucățelele de piept de pui, punem niște sare și niște piper și continuăm gătirea până când carnea și-a schimbat culoarea. |
4
pasul
|
Presăram oregano și busuioc uscate și amestecăm olecuță. |
5
pasul
|
Punem usturoiul tocat, prăjim pentru câteva secunde și spălăm tigaia cu o jumătate de pahar de vin. |
6
pasul
|
Reducem puțin vinul și adăugăm un pahar de suc de roșii, o linguriță de zahăr și o cană din apa în care au fiert pastele. |
7
pasul
|
Lăsăm să scadă puțintel, adăugăm piper și continuăm fierberea aproximativ 5 minute. |
8
pasul
|
Huștiuliuc cu pastele scurse, dar neclătite, amestecăm oleacă și stingem focul. |
9
pasul
|
Pastele ar putea fi servite în acest moment, dar noi vom continua pentru un plus de savoare. |
10
pasul
|
Radem parmezan, amestecăm, presărăm niște cașcaval ras și dăm la cuptor, la 180 de grade, pentru aproximativ 20 de minute, până se rumenește deasupra. |
11
pasul
|
Poftă mare! |