Ingrediente
-
Paste făinoase fără ou (spaghete)
-
O vânătă curățită și tăiată cubulețe
-
Un ardei gras tocat mare
-
Niște căței de usturoi tocați feliuțe
-
Un pahar cu suc de roșii
-
O linguriță de zahăr
-
O linguriță de oțet
-
Oleacă de busuioc verde
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
În apa care fierbe presărăm un praf de sare și huștiuliuc cu spaghetele, care nu trebuie rupte. După ce le punem în oală, le lăsăm vreo 30 de secunde și le rotim cu un clește, astfel încât să fie total acoperite de apă. |
2
pasul
|
Le fierbem cu 2 minute mai puțin decât scrie pe ambalaj. |
3
pasul
|
Între timp, încingem bine o tigaie, apoi huștiuliuc cu două, trei linguri de ulei. |
4
pasul
|
În uleiul încins punem cubulețele de vinetele și le prăjim până se rumenesc, adăugând ulei când acesta este absorbit. |
5
pasul
|
Punem bucățelele de ardei și le prăjim împreună cu vinetele. |
6
pasul
|
După 2 – 3 minuțele, huștiuliuc cu usturoiul și cu sucul de roșii. |
7
pasul
|
Le prăjim olecuță și punem sare, piper, zahărul și oțetul. |
8
pasul
|
Adăugăm pastele scurse și mai fierbem încă 2 minuțele. |
9
pasul
|
La sfârșit, rupem niște busuioc verde, mai amestecăm și stingem focul. |
10
pasul
|
Poftă mare! |