0 0
Macrou în sos de roșii

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

2 macrouri
O conservă de roșii întregi în bulion
Un ardei iute
O ceapă tocată mărunt
Un ardei gras tăiat mărunt
Câțiva căței de usturoi mărunțiți
O jumătate de pahar de vin alb sec (demisec)
2 foi de dafin
O linguriță de zahăr
3 lingurițe de oțet
O mână de pătrunjel verde tocat
Ulei de măsline
Sare
Piper

Macrou în sos de roșii

Ingrediente

Cum procedezi

Share

Reteta de macrou la cuptor in sos de rosii.

Pași

1
pasul

Tăiem aripioarele, țepii de pe spate, coada și capul macrourilor și împărțim trunchiurile rămase în bucăți de 4 - 5 centimetri grosime.

2
pasul

Punem bucățile într-o tavă și le presărăm cu sare și piper pe toate părțile.

3
pasul

Scoatem roșiile din conservă într-un castron care poate fi pus în cuptor și le zdrobim olecuță cu furculița.

4
pasul

Peste ele punem ardeiul iute tăiat pe lungime, sare și piper și dăm la cuptor, la 230 – 240 de grade, pentru 15 minute.

5
pasul

Încingem la foc mediu spre mic două, trei linguri de ulei de măsline într-o tigaie și adăugăm ceapa; o călim la foc mic, amestecând continuu, 15 minute.

6
pasul

Punem ardeiul și continuăm să călim la foc mic.

7
pasul

După ce s-a muiat oleacă ardeiul, punem sare, piper și usturoiul și mai călim câteva secunde, cu atenție, să nu se ardă usturoiul.

8
pasul

Adăugăm vinul, dăm focul mai tare și huștiuliuc cu sucul din conserva de roșii, dafinul, zahărul, oțetul și roșiile coapte.

9
pasul

Potrivim de sare, piper, oțet, zahăr, după gust, mai fierbem 2 – 3 minute și huștiuliuc cu sosul peste bucățile de pește.

10
pasul

Dăm tava la cuptor, la 180 de grade, pentru 25 – 30 de minute, apoi presărăm deasupra pătrunjel verde.

11
pasul

Servim cu pâine prăjită.

12
pasul

Poftă mare!

salata de ardei copti
altă rețetă
Salată de ardei copți
ardei copti cu smantana
alta rețetă
Ardei copți cu smântână

Adaugă comentariu