Ingrediente
-
2 macrouri
-
O conservă de roșii întregi în bulion
-
Un ardei iute
-
O ceapă tocată mărunt
-
Un ardei gras tăiat mărunt
-
Câțiva căței de usturoi mărunțiți
-
O jumătate de pahar de vin alb sec (demisec)
-
2 foi de dafin
-
O linguriță de zahăr
-
3 lingurițe de oțet
-
O mână de pătrunjel verde tocat
-
Ulei de măsline
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Tăiem aripioarele, țepii de pe spate, coada și capul macrourilor și împărțim trunchiurile rămase în bucăți de 4 - 5 centimetri grosime. |
2
pasul
|
Punem bucățile într-o tavă și le presărăm cu sare și piper pe toate părțile. |
3
pasul
|
Scoatem roșiile din conservă într-un castron care poate fi pus în cuptor și le zdrobim olecuță cu furculița. |
4
pasul
|
Peste ele punem ardeiul iute tăiat pe lungime, sare și piper și dăm la cuptor, la 230 – 240 de grade, pentru 15 minute. |
5
pasul
|
Încingem la foc mediu spre mic două, trei linguri de ulei de măsline într-o tigaie și adăugăm ceapa; o călim la foc mic, amestecând continuu, 15 minute. |
6
pasul
|
Punem ardeiul și continuăm să călim la foc mic. |
7
pasul
|
După ce s-a muiat oleacă ardeiul, punem sare, piper și usturoiul și mai călim câteva secunde, cu atenție, să nu se ardă usturoiul. |
8
pasul
|
Adăugăm vinul, dăm focul mai tare și huștiuliuc cu sucul din conserva de roșii, dafinul, zahărul, oțetul și roșiile coapte. |
9
pasul
|
Potrivim de sare, piper, oțet, zahăr, după gust, mai fierbem 2 – 3 minute și huștiuliuc cu sosul peste bucățile de pește. |
10
pasul
|
Dăm tava la cuptor, la 180 de grade, pentru 25 – 30 de minute, apoi presărăm deasupra pătrunjel verde. |
11
pasul
|
Servim cu pâine prăjită. |
12
pasul
|
Poftă mare! |