Ingrediente
-
O conservă de fasole (de preferat neagră, albă, roșie)
-
Câteva ridichi de lună tăiate feliuțe
-
Niște castravete bucățele
-
Un ardei gras tăiat
-
Vreo 2 roșii cherry tăiate
-
Un ardei iute tocat
-
Olecuță de ceapă verde tăiată
-
O țelină apio tocată mărunt
-
Olecuță de mentă mărunțită
-
Niște zeamă de lămâie
-
Câteva frunze de salată verde
-
Un ou
-
Niște telemea
-
O lingură de oțet
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Scoatem fasolea din conservă și o clătim sub un jet de apă rece. |
2
pasul
|
Într-un castron încăpător, amestecăm fasolea, feliile de ridichi, castravetele, ardeiul, feliile de roșii, ardeiul iute, că fără iuțală viața e pustiu, ceapa verde, țelina și menta. |
3
pasul
|
Potrivim de sare, piper și punem și olecuță de zeamă de lămâie. |
4
pasul
|
Într-un castronel punem o strecurătoare deasă și în ea spargem cu atenție un ou; scurgem bine partea foarte lichidă a albușului apoi punem oul în alt castronel. |
5
pasul
|
Aducem la clocot niște apă, punem oleacă de sare și o lingură de oțet, dăm focul la mic, facem cu o lingură un mic vârtej și punem încetișor oul crud. |
6
pasul
|
Din când în când, învârtim cu lingura pe lângă ou și-i fierbem fix 3 minute din momentul în care îl scufundăm în apă. |
7
pasul
|
Scoatem oul cu o spumieră și-l punem într-o farfurie, pe un șervețel. |
8
pasul
|
Aranjăm frunzele de salată verde pe o farfurie, deasupra punem amestecul cu fasole, apoi huștiuliuc cu oul poșat, peste care presărăm puțin piper. |
9
pasul
|
Servim cu olecuță de telemea fărâmițată deasupra. |
10
pasul
|
Poftă mare! |