0 0
Salată de fasole cu ou poșat

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

O conservă de fasole (de preferat neagră, albă, roșie)
Câteva ridichi de lună tăiate feliuțe
Niște castravete bucățele
Un ardei gras tăiat
Vreo 2 roșii cherry tăiate
Un ardei iute tocat
Olecuță de ceapă verde tăiată
O țelină apio tocată mărunt
Olecuță de mentă mărunțită
Niște zeamă de lămâie
Câteva frunze de salată verde
Un ou
Niște telemea
O lingură de oțet
Sare
Piper

Salată de fasole cu ou poșat

Ingrediente

Cum procedezi

Share

Reteta simpla si rapida de salata de fasole si legume servita cu ou posat

Pași

1
pasul

Scoatem fasolea din conservă și o clătim sub un jet de apă rece.

2
pasul

Într-un castron încăpător, amestecăm fasolea, feliile de ridichi, castravetele, ardeiul, feliile de roșii, ardeiul iute, că fără iuțală viața e pustiu, ceapa verde, țelina și menta.

3
pasul

Potrivim de sare, piper și punem și olecuță de zeamă de lămâie.

4
pasul

Într-un castronel punem o strecurătoare deasă și în ea spargem cu atenție un ou; scurgem bine partea foarte lichidă a albușului apoi punem oul în alt castronel.

5
pasul

Aducem la clocot niște apă, punem oleacă de sare și o lingură de oțet, dăm focul la mic, facem cu o lingură un mic vârtej și punem încetișor oul crud.

6
pasul

Din când în când, învârtim cu lingura pe lângă ou și-i fierbem fix 3 minute din momentul în care îl scufundăm în apă.

7
pasul

Scoatem oul cu o spumieră și-l punem într-o farfurie, pe un șervețel.

8
pasul

Aranjăm frunzele de salată verde pe o farfurie, deasupra punem amestecul cu fasole, apoi huștiuliuc cu oul poșat, peste care presărăm puțin piper.

9
pasul

Servim cu olecuță de telemea fărâmițată deasupra.

10
pasul

Poftă mare!

tuica fiarta
altă rețetă
Țuică fiartă
mancare cu ardei
alta rețetă
Mancare cu ardei capia

Adaugă comentariu