Ingrediente
-
Niște fasole
-
Un morcov
-
O ceapă
-
O țelină apio
-
Un păstârnac
-
Niște bucăți de costiță afumată
-
O ceapă tăiată mărunt
-
2 – 3 căței de usturoi tăiați feliuțe
-
Un păstârnac tocat mărunt
-
Un morcov tăiat bucățele
-
O țelină apio mărunțită
-
Un ardei gras tocat mărunt
-
Niște pastă de ardei (opțional)
-
3/4 – un pahar de suc de roșii
-
Oleacă de supă de pui (apă)
-
Niște cârnat afumat tăiat bucățele potrivite
-
Câteva foi de dafin
-
Oleacă de mărar uscat
-
O mână de mărar verde
-
Ulei de măsline
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Punem fasolea la înmuiat de seara și o fierbem cu morcovul, ceapa, țelina apio și păstârnacul. |
2
pasul
|
Așezăm o oală pe foc, încingem niște ulei și rumenim costița, apoi o scoatem pe farfurie. |
3
pasul
|
În aceeași oală, călim ceapa, apoi punem usturoiul și îl călim și pe el olecuță. |
4
pasul
|
Adăugăm păstârnacul, țelina, morcovul, ardeiul, sare și piper și le înmuiem. |
5
pasul
|
Huștiuluc cu pasta de ardei și sucul de roșii, amestecăm, așezăm bucățile de costiță rumenită și acoperim cu supă de pui. |
6
pasul
|
Punem capac și dăm la cuptor, la 180 de grade, pentru o oră. |
7
pasul
|
Scoatem oala din cuptor, o punem din nou pe foc și huștiuliuc cu bucățile de cârnat și foile de dafin. |
8
pasul
|
Adăugăm mai întâi boabele de fasole fiartă, apoi zeama acestora, mai multă sau mai puțină, după gust. |
9
pasul
|
Presărăm mărarul uscat și când începe să clocotească acoperim cu capacul și dăm din nou la cuptor, la 180 de grade, pentru 30 de minute. |
10
pasul
|
Punem și mărarul verde. |
11
pasul
|
Servim cu murături. |
12
pasul
|
Poftă mare! |