0 0
Fasole prăjită cu costiță și cârnați afumați

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Niște fasole
Un morcov
O ceapă
O țelină apio
Un păstârnac
Niște bucăți de costiță afumată
O ceapă tăiată mărunt
2 – 3 căței de usturoi tăiați feliuțe
Un păstârnac tocat mărunt
Un morcov tăiat bucățele
O țelină apio mărunțită
Un ardei gras tocat mărunt
Niște pastă de ardei (opțional)
3/4 – un pahar de suc de roșii
Oleacă de supă de pui (apă)
Niște cârnat afumat tăiat bucățele potrivite
Câteva foi de dafin
Oleacă de mărar uscat
O mână de mărar verde
Ulei de măsline
Sare
Piper

Fasole prăjită cu costiță și cârnați afumați

Ingrediente

Cum procedezi

Share

Reteta de fasole prajita cu afumatura si cu carnati ca la bunica

Pași

1
pasul

Punem fasolea la înmuiat de seara și o fierbem cu morcovul, ceapa, țelina apio și păstârnacul.

2
pasul

Așezăm o oală pe foc, încingem niște ulei și rumenim costița, apoi o scoatem pe farfurie.

3
pasul

În aceeași oală, călim ceapa, apoi punem usturoiul și îl călim și pe el olecuță.

4
pasul

Adăugăm păstârnacul, țelina, morcovul, ardeiul, sare și piper și le înmuiem.

5
pasul

Huștiuluc cu pasta de ardei și sucul de roșii, amestecăm, așezăm bucățile de costiță rumenită și acoperim cu supă de pui.

6
pasul

Punem capac și dăm la cuptor, la 180 de grade, pentru o oră.

7
pasul

Scoatem oala din cuptor, o punem din nou pe foc și huștiuliuc cu bucățile de cârnat și foile de dafin.

8
pasul

Adăugăm mai întâi boabele de fasole fiartă, apoi zeama acestora, mai multă sau mai puțină, după gust.

9
pasul

Presărăm mărarul uscat și când începe să clocotească acoperim cu capacul și dăm din nou la cuptor, la 180 de grade, pentru 30 de minute.

10
pasul

Punem și mărarul verde.

11
pasul

Servim cu murături.

12
pasul

Poftă mare!

BarbosuOficial

frigarui de pui
altă rețetă
Frigarui de pui la cuptor
prajitura cu fructe
alta rețetă
Prăjitură cu nectarine

Adaugă comentariu