Ingrediente
-
5 - 6 ardei kapia tăiat julien (sau ardei gras, de preferat roșu)
-
Usturoi tocat mărunt
-
Un pahar de suc de roșii
-
O linguriță de zahăr
-
2 lingurițe de oțet
-
Oleacă de oregano
-
Niște frunzulițe de busuioc verde (busuioc uscat)
-
Un ardei iute tocat mărunt
-
O jumătate de litru de lapte
-
O jumătate de litru de apă
-
200 de grame de mălai
-
Niște parmezan ras
-
Oleacă de unt
-
Ulei de măsline
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Punem pe foc mic o crăticioară, punem puțin ulei și niște usturoi și-l prăjim cu atenție. |
2
pasul
|
Când usturoiul și-a schimbat culoarea, huștiuliuc cu sucul de roșii; adăugăm sare, piper, zahărul, oțetul și amestecăm. |
3
pasul
|
Mai punem oregano și niște frunze de busuioc și lăsăm 5 minute pe foc mic, apoi stingem focul și dăm sosul deoparte. |
4
pasul
|
Încingem foarte bine niște ulei într-o tigaie, la foc mediu spre mic și huștiuliuc cu ardeiul, călim un pic, apoi adăugăm ardeiul iute (Fără iuțală viața e pustiu!) și o cantitate generoasă de usturoi. |
5
pasul
|
Călim puțin, punem sare, piper, olecuțâcă de oregano, și continuăm să călim la foc mic 4 – 5 minute sau până când ardeii se înmoaie. |
6
pasul
|
Scoatem frunzele de busuioc și huștiuluc cu sosul de roșii; amestecăm, mai fierbem un minut și stingem focul. |
7
pasul
|
Punem compoziția într-un vas care poate fi băgat în cuptor, la 160 de grade, pentru 20 de minute sau până se rumenește deasupra. |
8
pasul
|
Punem o oală pe foc, huștiuliuc cu laptele și cu apa, puțină sare și aducem la fierbere. |
9
pasul
|
Dăm focul la mic și adăugăm sub amestecare continuă mălaiul. |
10
pasul
|
Când mămăliga are consistență potrivită, punem parmezanul și amestecăm. |
11
pasul
|
Stingem focul, huștiuliuc cu untul și mai amestecăm oleacă. |
12
pasul
|
Servim ardeii cu mămăligă și parmezan ras presărat deasupra. |
13
pasul
|
Poftă mare! |