Ingrediente
-
7 albușuri de ou (200 de grame), de preferat olecuță mai vechi (5 – 7 zile)
-
250 de grame de zahăr tos
-
O linguriță de oțet
-
2 lingurițe de amidon de porumb
-
O linguriță de pastă de vanilie
-
Niște smântână pentru frișcă
-
O lingură de zahăr
-
Olecuță de pastă de vanilie
-
Niște fructe proaspete (afine, căpșune, felii subțiri de kiwi, de clementine, boabe de struguri)
-
Ulei de floarea soarelui
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Mixăm albușurile vreo 30 de secunde, până când au făcut un pic de spumă. |
2
pasul
|
Încorporăm zahărul, adăugând treptat câte o lingură, sub amestecare continuă. |
3
pasul
|
Mixăm până când s-a dizolvat zahărul. |
4
pasul
|
Adăugăm oțetul, amidonul și pasta de vanilie și mai mixăm oleacă, la viteză mică, până ce se omogenizează amestecul. |
5
pasul
|
Preîncălzim cuptorul la 120 de grade (cu ventilație) sau 140 de grade (fără ventilație), cu focul sus și jos. |
6
pasul
|
Punem o hârtie de copt în tavă, punem un strop de ulei de floarea soarelui și ungem hârtia. |
7
pasul
|
Lipim colțurile hârtiei de tavă cu puțină compoziție și huștiuliuc cu spuma, pe care o modelăm într-o formă rotundă, cu o bordură mică pe margine. |
8
pasul
|
Dăm la cuptor, la temperatura de mai sus, pentru o oră și jumătate. |
9
pasul
|
Apoi închidem focul, deschidem puțin ușa cuptorului și lăsăm bezeaua să se răcească complet în cuptor. |
10
pasul
|
Batem smântâna cu zahărul și pasta de vanilie, până când obținem o frișcă stabilă. |
11
pasul
|
Punem frișca pe blatul de bezea și punem fructele deasupra. |
12
pasul
|
Poftă mare! |