Cum procedezi
Mai bine zis șprot prajit cu mamaliga si usturoi
Ingrediente:
- 0,5 – 1 kilogram de șprot congelat
- 2 căpățâni de usturoi
- 100 – 120 de mililitri de ulei de floarea soarelui
- O lingură de oțet
- 2 linguri de mălai
- O lingură de făină albă
- Ulei de măsline
- Sare
Pasii retetei:
- Curățăm șprotul, rupând capul și trăgându-l ușor spre coadă, astfel încât să iasă toate intestinele și îl spălăm sub jet de apă rece, apoi îl uscăm bine cu șervețele.
- Punem peștele uscat într-un castron, îl sărăm și-l lăsăm în frigider pentru 15 minute.
- Radem cățeii de usturoi, punem sare și îi pisăm până obținem o pastă fină, apoi adăugăm, treptat, uleiul de floarea soarelui, amestecând continuu, ca la maioneză.
- Punem oțetul și transferăm mujdeiul într-un castronel.
- Huștiuluc cu mălaiul și făina peste pește; amestecăm.
- Încingem bine ulei într-o tigaie mai adâncă și punem peștii, fără a aglomera tigaia.
- Prăjim în baia de ulei până se rumenesc, apoi îi scoatem pe un grătar, ca să rămână crocanți.
- Servim cu mămăligă și mujdei.
- Poftă mare!