Cum procedezi
Legume de coteț
Ingrediente:
Niște bacon (șunculiță, kaizer etc) tăiată bucățele
Câteva bucăți de coastă proaspete
Niște ghimbir tăiat feliuțe
Câțiva căței de usturoi întregi
Niște boabe de coriandru oleacă mărunțite
Câteva rădăcini de păstârnac tăiate pe lungime
Niște morcovi tăiați pe lungime
2 cepe tăiate pe jumătate
2 linguri de miere de albine
Un pahar de vin alb
Ulei de măsline
Sare
Piper (nu apare în video !!!!)
Pasii retetei:
1. Încingem o cratiță pe foc, încingem în ea două, trei linguri de ulei de măsline
și huștiuliuc cu baconul.
2. Când baconul și-a schimbat culoarea, punem costița și o rumenim pe toate
părțile.
3. Punem sare, ghimbirul, usturoiul, coriandru, amestecăm și lăsăm olecuță la
prăjit.
4. Huștiuliuc cu păstârnacul, morcovii și ceapa.
5. Scoatem costița deasupra legumelor, adăugăm mierea și vinul.
6. Punem capac și dăm la cuptor, la 180 de grade, pentru 60 de minute.
7. După o oră, luăm capacul și lăsăm cratița în cuptor încă 10 minute.
8. Servim cu piure și murături.
9. Poftă mare!