Ingrediente
-
O jumătate de kilogram de carne de purcel tocată
-
Un ou
-
2 – 3 căței de usturoi pisat
-
O mână de verdeață, mărar și pătrunjel
-
Oleacă de parmezan
-
O felie de pâine înmuiată în lapte
-
Niște făină albă
-
O ceapă tăiată mărunt
-
Niște usturoi tăiat feliuțe
-
Un pahar de suc de roșii
-
O jumătate de linguriță de zahăr
-
O mână de busuioc verde
-
Un pahar de suc de roșii
-
Ulei de măsline
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Amestecăm bine carnea tocată cu oul, usturoiul, verdeața, olecuță de sare și piper. |
2
pasul
|
Radem deasupra niște parmezan și huștiuliuc și cu pâinea stoarsă și mai amestecăm un pic. |
3
pasul
|
Din această compoziție, formăm biluțe potrivit de mari, pe care le tăvălim prin făină, apoi eliminăm excesul de făină și le punem pe o farfurie. |
4
pasul
|
Când s-au rumenit bine pe toate părțile, închidem focul și le scoatem pe o farfurie. |
5
pasul
|
Reaprindem focul și, în aceeași tigaie, huștiuliuc cu ceapa, pe care o călim oleacă la foc mic, apoi adăugăm usturoiul feliat, mai prăjim un pic și punem sucul de roșii. |
6
pasul
|
Presărăm sare și piper și adăugăm zahărul și busuiocul. |
7
pasul
|
Punem biluțele, amestecăm și le lăsăm să fiarbă olecuță la foc mic, apoi adăugăm spaghetele fierte și strecurate, dar neclătite. Dacă e nevoie, adaugăm un strop din apa în care au fiert pastele. |
8
pasul
|
Stingem focul și punem deasupra niște parmezan ras. |
9
pasul
|
Poftă mare! |