Ingrediente
-
2 bucăți de brânză halloumi
-
O ceapă tăiată mărunt
-
Un ardei tocat mărunt
-
Un morcov tăiat julien (fâșii subțiri pe lungime)
-
Un baby corn (porumb tânăr) tăiat julien
-
O pungă de orez prefiert
-
O linguriță de turmeric (curcuma)
-
Câțiva căței de usturoi tocați
-
Un ou
-
Oleacă de coaja rasă de lămâie
-
Un ardei iute tocat
-
O mână de ceapă verde tocată
-
Niște zeamă de lămâie
-
Oleacă de pătrunjel tocat
-
Ulei de măsline
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Încingem două, trei linguri de ulei de măsline într-o tigaie, punem ceapa tăiată mărunt și călim oleacă. |
2
pasul
|
Adăugăm ardeiul, mai călim puțin și huștiuliuc cu fâșiuțele de morcov și porumb; facem focul mai tare și le prăjim un pic. |
3
pasul
|
Adăugăm orezul prefiert și prăjim în continuare. |
4
pasul
|
Punem sare și piper, o linguriță de turmeric, usturoiul tocat, apoi spargem un ou în centru tigăii, amestecăm și îl prăjim oleacă acolo; după ce se întărește puțin, îl amestecăm cu restul compoziției. |
5
pasul
|
Radem niște coaja de lămâie, huștiuliuc cu ardeiul iute că fără iuțală, viața e pustiu, stingem focul și punem niște ceapă verde. |
6
pasul
|
Stoarcem olecuță de zeamă de lămâie și presărăm pătrunjelul. |
7
pasul
|
Desfacem brânza în câte două bucăți pe care le uscăm bine cu șervețele de hârtie. |
8
pasul
|
Încingem bine grătarul, așezăm brânza și prăjim câte 2 - 3 minute pe fiecare parte. Servim cu garnitura pregătită mai devreme. |
9
pasul
|
Poftă mare! |