Ingrediente
-
Un pui intreg
-
100 - 120 grame de făină
-
2 gălbenușuri
-
O ceapă tăiată mărunt
-
Un ardei kapia tocat bucățele
-
Un morcov tăiat mărunt
-
Un baton de țelina verde tăiat bucățele
-
Un păstârnac tocat mărunt
-
Vreo 2 roșii tocate
-
2 linguri de pastă de ardei
-
O mână de pătrunjel amestecat cu leuștean tocate
-
Sare
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Tranșăm puiul în bucăți, îl punem la fiert și spumuim bine. |
2
pasul
|
Punem făina pe blat, facem o adâncitură în grămăjoară, punem gălbenușurile și oleacă de sare; începem să încorporăm făina cu o furculiță. |
3
pasul
|
Punem olecuțâcă de apă și continuăm să frământăm cu mâna, până când coca devine lucioasă și ușor elastică iar pe suprafața de lucru nu mai e făină. |
4
pasul
|
Întindem o folie, o umezim oleacă, învelim coca și o dăm la frigider, cam un sfert de oră. |
5
pasul
|
Apoi presărăm făină pe blat și întindem coca în foi de 1 – 2 milimetri grosime. |
6
pasul
|
Când ajunge la grosime dorită, rulăm foaia și tăiem cât de lați vrem să fie tăiețeii. |
7
pasul
|
Presărăm rulourile tăiate cu făină și le desfacem. |
8
pasul
|
Îi punem la fiert în apă clocotită cu olecuță de sare, nu mai mult de 2 - 3 minute. |
9
pasul
|
Când puiul s-a fiert pe jumătate, punem ceapa, ardeiul, morcovul, țelina, păstârnacul și roșiile. |
10
pasul
|
Punem și pasta de ardei, olecuță de sare, amestecăm și punem capacul. |
11
pasul
|
Continuăm să fierbem la foc mic încă 30 – 40 de minute, apoi acrim cu olecuțâcă de borș fierbinte, după gust, și lăsăm să mai dea în 2 – 3 clocote. |
12
pasul
|
Huștiuluc cu tăiețeii, amestecăm și adăugăm pătrunjelul și leușteanul, punem capacul și stingem focul. |
13
pasul
|
Servim cu ardei iute. |
14
pasul
|
Poftă mare! |