0 0
Borș moldovenesc de pui cu tăieței de casă

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Un pui intreg
100 - 120 grame de făină
2 gălbenușuri
O ceapă tăiată mărunt
Un ardei kapia tocat bucățele
Un morcov tăiat mărunt
Un baton de țelina verde tăiat bucățele
Un păstârnac tocat mărunt
Vreo 2 roșii tocate
2 linguri de pastă de ardei
O mână de pătrunjel amestecat cu leuștean tocate
Sare

Borș moldovenesc de pui cu tăieței de casă

Ingrediente

Cum procedezi

Share

Ciorba traditionala de pui cu taietei de casa acrita cu bors de putina

Pași

1
pasul

Tranșăm puiul în bucăți, îl punem la fiert și spumuim bine.

2
pasul

Punem făina pe blat, facem o adâncitură în grămăjoară, punem gălbenușurile și oleacă de sare; începem să încorporăm făina cu o furculiță.

3
pasul

Punem olecuțâcă de apă și continuăm să frământăm cu mâna, până când coca devine lucioasă și ușor elastică iar pe suprafața de lucru nu mai e făină.

4
pasul

Întindem o folie, o umezim oleacă, învelim coca și o dăm la frigider, cam un sfert de oră.

5
pasul

Apoi presărăm făină pe blat și întindem coca în foi de 1 – 2 milimetri grosime.

6
pasul

Când ajunge la grosime dorită, rulăm foaia și tăiem cât de lați vrem să fie tăiețeii.

7
pasul

Presărăm rulourile tăiate cu făină și le desfacem.

8
pasul

Îi punem la fiert în apă clocotită cu olecuță de sare, nu mai mult de 2 - 3 minute.

9
pasul

Când puiul s-a fiert pe jumătate, punem ceapa, ardeiul, morcovul, țelina, păstârnacul și roșiile.

10
pasul

Punem și pasta de ardei, olecuță de sare, amestecăm și punem capacul.

11
pasul

Continuăm să fierbem la foc mic încă 30 – 40 de minute, apoi acrim cu olecuțâcă de borș fierbinte, după gust, și lăsăm să mai dea în 2 – 3 clocote.

12
pasul

Huștiuluc cu tăiețeii, amestecăm și adăugăm pătrunjelul și leușteanul, punem capacul și stingem focul.

13
pasul

Servim cu ardei iute.

14
pasul

Poftă mare!

reteta foccacia italiana
altă rețetă
Foccacia cu roșii uscate, măsline și rozmarin
salata de paste cu ton
alta rețetă
Salată de paste reci cu ton

Adaugă comentariu