Ingrediente
-
O jumătate de kilogram de făină (făină pentru pâine, 600 sau 650)
-
325 mililitri de apă
-
Un pliculeț de drojdie uscată (7 grame)
-
O mână de roșii uscate
-
Câteva măsline
-
Niște crenguțe de rozmarin
-
Ulei de măsline
-
Sare
Cum procedezi
Reteta traditional italiana, foccacia este o paine peste care putem pune diferite ingrediente. In loc de rosii puteti folosi ceapa sau ardei, puteti adauga mozzarella proaspata…posibilitatile sunt nelimitate.
Pași
1
pasul
|
Dizolvăm drojdia în apă caldă. |
2
pasul
|
Într-un castron amestecăm făina cu apă caldă și cu drojdia. |
3
pasul
|
Punem un praf de sare, olecuțâcă de ulei de măsline și amestecăm. |
4
pasul
|
Presărăm niște făină pe blat și începem să frământăm aluatul vreo 10 minute sau până când nu se mai lipește. |
5
pasul
|
Ungem castronul cu ulei, punem aluatul în castron și îl acoperim cu un prosop sau cu o folie, dar nu etanș, și-l lăsăm la crescut 40 de minute sau până când își dublează volumul. |
6
pasul
|
Ungem bine o tavă cu ulei, ungem și mâinile și întindem aluatul în tavă. |
7
pasul
|
Punem ulei și apăsăm cu degetele, formând adâncituri pe toată suprafața aluatului. |
8
pasul
|
Presărăm roșiile uscate, măslinele rupte și crenguțele de rozmarin. |
9
pasul
|
Acoperim tava și lăsăm la crescut încă 40 de minute. |
10
pasul
|
Presărăm olecuță de sare mare și punem tava în cuptor cu grijă, fără a o zgâlțâi și fără a trânti ușa cuptorului, pentru 25 de minute, la 200 de grade, până se rumenește. |
11
pasul
|
Când o scoatem din cuptor punem pe ea niște ulei de măsline. |
12
pasul
|
Așteptăm olecuță ca uleiul de măsline să fie absorbit, apoi o tăiem. |
13
pasul
|
Poftă mare! |