Piept de pui cu sos de smântână, ciuperci și spanac
Cum procedezi
Share
Piept de pui cu smantana si ciuperci facut mai altfel
Ingrediente:
- Un piept de pui
- Oleacă de făină
- O mână de parmezan ras
- O ceapă tocată mărunt
- Niște ciuperci tăiate felii
- Oleacă de spanac (opțional)
- 3 căței de usturoi tocați mărunt
- Oleacă de vin alb (supă de pui, apă)
- Niște smântână pentru gătit
- Puțin pătrunjel verde tocat mărunt
- Ulei de măsline
- Sare
- Piper
Pasii retetei:
- Tăiem pieptul de pui pe jumătate.
- Într-o farfurie plată punem făină, sare, piper, parmezan ras și le amestecăm.
- Dăm carnea prin făină.
- Încingem două, trei linguri de ulei de măsline într-o tigaie, rumenim pieptul pe ambele părți și-l scoatem pe o farfurie.
- În aceeași tigaie, completăm cu ulei, dacă e cazul, apoi huștiuliuc cu ceapa și călim olecuță.
- Adăugăm ciupercile, presărăm sare și piper și prăjim la foc mic, până când ciupercile se rumenesc un pic.
- Punem spanacul, îl înmuiem olecuță, huștiuliuc și cu usturoiul și mai prăjim câteva secunde.
- Adăugăm vinul, pieptul de pui și smântâna, potrivim de sare și piper și lăsăm să fiarbă până când mai scade sosul.
- Servim cu parmezan ras și pătrunjel presărat deasupra.
- Poftă mare!