1 0
Tocăniță de purcel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Niște ceafă de porc tăiată feliuțe
2 cepe de mărime medie tăiate peștișori
Câțiva căței de usturoi tăiați feliuțe
Un morcov tocat mărunt
O țelină apio tăiată bucățele
O jumătate de pahar de vin alb
3 ardei kapia tăiați feliuțe (orice fel de ardei)
Oleacă de cimbru verde tocat
O jumătate de linguriță de boia afumată
3/4 de linguriță de boia dulce
O lingură de bulion
O mână de pătrunjel verde tocat mărunt
Ulei de floarea soarelui
Sare
Piper

Tocăniță de purcel

Ingrediente

Cum procedezi

Share

Tocana traditionala cu carne de porc

Pași

1
pasul

Încingem două, trei linguri de ulei de floarea soarelui într-o tigaie și huștiuliuc cu ceafa de porc, sare și piper.

2
pasul

Când carnea s-a rumenit, punem ceapa și rumenim în continuare, la foc mic, sub amestecare, 10 minute.

3
pasul

Huștiuliuc cu usturoiul, îl călim oleacă, apoi punem morcovul și țelina și le călim și pe ele.

4
pasul

Punem vinul, gătim puțin să se evapore alcoolul, apoi adăugăm ardeiul și îl înmuiem și pe el.

5
pasul

Presărăm sare și piper și punem cimbrul, boiaua afumată și cea dulce, bulionul și amestecăm.

6
pasul

Acoperim totul cu apă, punem capac și gătim la foc mic 40 – 45 de minute sau până se frăgezește carnea.

7
pasul

Dacă în tigaie a rămas prea mult lichid, o mai putem ține pe foc, fără capac.

8
pasul

Presărăm pătrunjelul și stingem focul.

9
pasul

Servim cu mămăligă și ardei iute murat.

10
pasul

Poftă mare!

BarbosuOficial

supa cu creveti
altă rețetă
Supă cu creveți
saratele cu branza
alta rețetă
Sărățele cu branza

Adaugă comentariu

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here