Ingrediente
-
Niște ceafă de porc tăiată feliuțe
-
2 cepe de mărime medie tăiate peștișori
-
Câțiva căței de usturoi tăiați feliuțe
-
Un morcov tocat mărunt
-
O țelină apio tăiată bucățele
-
O jumătate de pahar de vin alb
-
3 ardei kapia tăiați feliuțe (orice fel de ardei)
-
Oleacă de cimbru verde tocat
-
O jumătate de linguriță de boia afumată
-
3/4 de linguriță de boia dulce
-
O lingură de bulion
-
O mână de pătrunjel verde tocat mărunt
-
Ulei de floarea soarelui
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Încingem două, trei linguri de ulei de floarea soarelui într-o tigaie și huștiuliuc cu ceafa de porc, sare și piper. |
2
pasul
|
Când carnea s-a rumenit, punem ceapa și rumenim în continuare, la foc mic, sub amestecare, 10 minute. |
3
pasul
|
Huștiuliuc cu usturoiul, îl călim oleacă, apoi punem morcovul și țelina și le călim și pe ele. |
4
pasul
|
Punem vinul, gătim puțin să se evapore alcoolul, apoi adăugăm ardeiul și îl înmuiem și pe el. |
5
pasul
|
Presărăm sare și piper și punem cimbrul, boiaua afumată și cea dulce, bulionul și amestecăm. |
6
pasul
|
Acoperim totul cu apă, punem capac și gătim la foc mic 40 – 45 de minute sau până se frăgezește carnea. |
7
pasul
|
Dacă în tigaie a rămas prea mult lichid, o mai putem ține pe foc, fără capac. |
8
pasul
|
Presărăm pătrunjelul și stingem focul. |
9
pasul
|
Servim cu mămăligă și ardei iute murat. |
10
pasul
|
Poftă mare! |