Ingrediente
-
Un piept de pui
-
Câțiva cartofi tăiați cubulețe
-
O lingură de oțet
-
Niște făină alba
-
Un ou
-
Oleacă de pesmet
-
Un cubuleț de unt
-
O mână de pătrunjel verde tocat mărunt
-
Ulei pentru prăjit
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Tăiem pieptul de pui în forma unui fluture, îl acoperim cu folie alimentară și îl batem cu fundul unei crăticioare, pe ambele părți. |
2
pasul
|
Punem cartofii într-o cratiță, îi acoperim cu apă, adăugăm sare și o lingură de oțet și îi punem la fiert. |
3
pasul
|
Într-o farfurie întinsă punem făina, sare și piper, le amestecăm oleacă și huștiuliuc cu pieptul, pe care îl acoperim cu făină pe ambele părți. |
4
pasul
|
Îl scuturăm bine și-l trecem prin oul bătut cu puțină sare. |
5
pasul
|
Huștiuliuc cu șnițelul și prin pesmet, cu atenție, astfel încât întreaga lui suprafață să fie bine acoperită. |
6
pasul
|
Încingem două, trei linguri de ulei într-o tigaie și huștiuliuc cu șnițelul, dinspre noi spre exterior, pentru a ne proteja de arsuri |
7
pasul
|
Prăjim la foc mic, rumenim pe ambele părți și îl scoatem pe un grătar. |
8
pasul
|
Când cartofii s-au fiert, îi scurgem de apă, îi amestecăm încet cu untul și îi presărăm cu pătrunjel. |
9
pasul
|
Servim șnițelul lângă cartofii natur, cu murături. |
10
pasul
|
Poftă mare! |