Ingrediente
-
Oleacă de unt
-
O șalotă tăiată mărunt (ceapă)
-
Câțiva căței de usturoi tocați
-
Un ardei iute tăiat pe jumătate pe lungime
-
O jumătate de pahar de suc de roșii
-
O foaie de dafin
-
Oleacă de oregano uscat
-
Oleacă de cimbrișor uscat
-
O linguriță de busuioc uscat
-
600 – 700 de mililitri de supă de pui
-
O mână de orez
-
Câțiva creveți (fructe de mare, pește crud sau prăjit, carne de pui prăjită etc)
-
Zeama de la o jumătate de lime (lămâie)
-
Oleacă de busuioc verde tocat mărunt
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Punem o tigaie pe foc mic și topim, cu grijă, untul. |
2
pasul
|
Huștiuliuc cu ceapa, călim, adăugăm usturoiul și ardeiul iute și mai călim olecuță. |
3
pasul
|
Punem sare, piper, sucul de roșii, foaia de dafin, oregano, cimbrișorul și busuiocul. |
4
pasul
|
Adăugăm supa de pui fierbinte, aducem la punctul de clocotire și huștiuliuc cu orezul. |
5
pasul
|
Amestecăm și gătim 10 – 15 minute sau până se fierbe orezul. |
6
pasul
|
Adăugăm creveții și fierbem 2 – 3 minute, stoarcem olecuță de zeamă de lime și huștiuliuc cu busuiocul. |
7
pasul
|
Poftă mare! |