Ingrediente
-
Niște paste (spaghetti, rigatoni, penne, fusilli, orice fel de paste)
-
2 – 3 căței de usturoi tăiați feliuțe
-
O ceapă tăiată peștișori
-
5 – 6 ardei kapia, tăiați în felii potrivite
-
Niște frunze de busuioc verde
-
1 – 2 linguri de smântână lichidă (smantana de gatit)
-
Niște parmezan
-
Ulei de măsline
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Încingem pe foc mediu spre mic două, trei linguri de ulei de măsline într-o tigaie, adăugăm usturoiul și ceapa și le prăjim oleacă. |
2
pasul
|
Huștiuliuc cu ardeiul și gătim lent legumele, amestecând ușor. |
3
pasul
|
Punem busuiocul, sare, piper, acoperim cu capacul și călim la foc mic. |
4
pasul
|
Când ardeii s-au înmuiat, luăm capacul și-i rumenim cu grijă. |
5
pasul
|
Fierbem pastele în apă cu sare, cu 2 minute mai puțin decât scrie pe ambalaj; nu le clătim cu apă rece. |
6
pasul
|
Când ardeii s-a rumenit oleacă stingem focul și scoatem câteva bucățele pe o farfurie. |
7
pasul
|
Blenduim restul împreună cu smântâna lichidă și potrivim de sare și piper. |
8
pasul
|
Punem sosul de ardei într-o tigaie pe foc și huștiuliuc cu pastele și olecuță din apa în care au fiert. |
9
pasul
|
Amestecăm și le mai gătim împreună încă 2 – 3 minute, la foc mic. |
10
pasul
|
Radem deasupra parmezanul, amestecăm și mai punem oleacă de piper. |
11
pasul
|
Servim cu parmezan ras deasupra, câteva bucățele din ardeii păstrați și cu niște frunze de busuioc verde. |
12
pasul
|
Poftă mare! |