0 0
Paste cu sos cremos de ardei

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Niște paste (spaghetti, rigatoni, penne, fusilli, orice fel de paste)
2 – 3 căței de usturoi tăiați feliuțe
O ceapă tăiată peștișori
5 – 6 ardei kapia, tăiați în felii potrivite
Niște frunze de busuioc verde
1 – 2 linguri de smântână lichidă (smantana de gatit)
Niște parmezan
Ulei de măsline
Sare
Piper

Paste cu sos cremos de ardei

Ingrediente

Cum procedezi

Share

Reteta de paste cu sos de ardei si smantana

Pași

1
pasul

Încingem pe foc mediu spre mic două, trei linguri de ulei de măsline într-o tigaie, adăugăm usturoiul și ceapa și le prăjim oleacă.

2
pasul

Huștiuliuc cu ardeiul și gătim lent legumele, amestecând ușor.

3
pasul

Punem busuiocul, sare, piper, acoperim cu capacul și călim la foc mic.

4
pasul

Când ardeii s-au înmuiat, luăm capacul și-i rumenim cu grijă.

5
pasul

Fierbem pastele în apă cu sare, cu 2 minute mai puțin decât scrie pe ambalaj; nu le clătim cu apă rece.

6
pasul

Când ardeii s-a rumenit oleacă stingem focul și scoatem câteva bucățele pe o farfurie.

7
pasul

Blenduim restul împreună cu smântâna lichidă și potrivim de sare și piper.

8
pasul

Punem sosul de ardei într-o tigaie pe foc și huștiuliuc cu pastele și olecuță din apa în care au fiert.

9
pasul

Amestecăm și le mai gătim împreună încă 2 – 3 minute, la foc mic.

10
pasul

Radem deasupra parmezanul, amestecăm și mai punem oleacă de piper.

11
pasul

Servim cu parmezan ras deasupra, câteva bucățele din ardeii păstrați și cu niște frunze de busuioc verde.

12
pasul

Poftă mare!

BarbosuOficial

prajitura cu fructe
altă rețetă
Prăjitură cu nectarine
supa cu creveti
alta rețetă
Supă cu creveți

Adaugă comentariu