Ingrediente
-
Niște ardei kapia roșu copt și curățat
-
O ceapă tocată mărunt
-
3 căței de usturoi tocați mărunt
-
2 roșii tăiate mărunt
-
O jumătate de linguriță de boia dulce (opțional)
-
Un vârf de linguriță de boia afumată (opțional)
-
100 de mililitri de smântână lichidă
-
Oleacă de parmezan ras
-
O mână de pătrunjel verde
-
Ulei de măsline
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Încingem pe foc mediu două, trei linguri de ulei de măsline într-o tigaie și punem ceapa, pe care o călim olecuță. |
2
pasul
|
Adăugăm usturoiul și mai prăjim 30 de secunde. |
3
pasul
|
Huștiuliuc cu ardeiul copt, rupt în fâșii măricele și prăjim oleacă la foc mic. |
4
pasul
|
Punem sare, piper și călim la foc mic 4 - 5 minute. |
5
pasul
|
Adăugăm roșiile, gătim până mai scade, apoi punem boiaua dulce, pe cea afumată și smântâna lichidă. |
6
pasul
|
Potrivim de sare și piper și stingem focul. |
7
pasul
|
Punem parmezanul, amestecăm și presărăm deasupra pătrunjelul. |
8
pasul
|
Servim cu mămăligă. |
9
pasul
|
Poftă mare! |