Cum procedezi
O reteta simpla de orez cu legume, numai buna pentru zilele de post
Ingrediente:
O ceapă tăiată mărunt
Un ardei tăiat mărunt
2-3 căței de usturoi pisați
Un pahar de suc de roșii
O linguriță de chimion praf
O linguriță de boia dulce (boia iute)
O cană de orez Basmati
Niște porumb congelat
Oleacă de mazăre congelată
O conservă de fasole neagră fiartă
O ceapă verde tocată mărunt
Oleacă de ulei de susan
Ulei de măsline
Sare
Piper
Pasii Retetei:
1. Încingem ulei de măsline într-o tigaie și adăugăm ceapa, călim puțin apoi
adăugăm ardeiul și le prăjim împreună la foc mic.
2. Punem sare, piper, usturoiul pisat, prăjim oleacă și adăugăm sucul de roșii,
praful de chimion și boiaua.
3. Adăugăm orezul spălat foarte bine, amestecăm și punem porumbul, mazărea,
fasolea din conservă și o cană de apă.
4. Presărăm din nou sare și piper, dăm focul mai tare și aducem la clocot.
5. Punem capac, dăm focul la minim și fierbem 15 minute.
6. Stingem focul, huștiuluc cu ceapa verde și uleiul de susan.
7. Amestecăm și servim ca atare sau cu piept de pui, creveți.
8. Poftă mare!