Ingrediente
-
Niște felii de ceafă de porc
-
Niște bacon afumat (kaizer) tăiat mărunt
-
2 cepe de mărime medie, tăiate mărunt
-
O căpățână de usturoi netocat
-
Un pahar de vin alb, sec (demisec)
-
O mână de cimbrișor verde (cimbru uscat)
-
Ulei de măsline
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Presărăm feliile de ceafă de porc cu sare și piper. |
2
pasul
|
Încingem două, trei linguri de ulei de măsline într-o cratiță și rumenim carnea bine pe ambele părți, apoi o scoatem pe o farfurie. |
3
pasul
|
În aceeași cratiță, huștiuliuc cu niște bacon tăiat mărunt. Îl prăjim olecuță, până își schimbă culoarea. |
4
pasul
|
Adăugăm ceapa și o călim nițel. |
5
pasul
|
Presărăm niște piper, nu și sare, baconul fiind destul de sărat. |
6
pasul
|
După vreo 4 minute, punem cățeii de usturoi întregi și călim încă 2 -3 minute. |
7
pasul
|
Huștiuliuc și cu vinul, amestecăm și punem feliile de ceafă. |
8
pasul
|
Rupem cimbrișorul verde deasupra. |
9
pasul
|
Aducem la fierbere, acoperim, dăm focul la mic și fierbem o oră – o oră și un sfert, verificând din când în când. |
10
pasul
|
Dacă lichidul a secat, completăm cu olecuțâcă de apă sau vin. |
11
pasul
|
Când carnea se rupe cu furculița, e gata. |
12
pasul
|
Putem servi cu piure și gogoșar murat. |
13
pasul
|
Poftă mare! |