0 0
Ceafă de porc în sos de vin alb

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Niște felii de ceafă de porc
Niște bacon afumat (kaizer) tăiat mărunt
2 cepe de mărime medie, tăiate mărunt
O căpățână de usturoi netocat
Un pahar de vin alb, sec (demisec)
O mână de cimbrișor verde (cimbru uscat)
Ulei de măsline
Sare
Piper

Ceafă de porc în sos de vin alb

Ingrediente

Cum procedezi

Share

Pași

1
pasul

Presărăm feliile de ceafă de porc cu sare și piper.

2
pasul

Încingem două, trei linguri de ulei de măsline într-o cratiță și rumenim carnea bine pe ambele părți, apoi o scoatem pe o farfurie.

3
pasul

În aceeași cratiță, huștiuliuc cu niște bacon tăiat mărunt. Îl prăjim olecuță, până își schimbă culoarea.

4
pasul

Adăugăm ceapa și o călim nițel.

5
pasul

Presărăm niște piper, nu și sare, baconul fiind destul de sărat.

6
pasul

După vreo 4 minute, punem cățeii de usturoi întregi și călim încă 2 -3 minute.

7
pasul

Huștiuliuc și cu vinul, amestecăm și punem feliile de ceafă.

8
pasul

Rupem cimbrișorul verde deasupra.

9
pasul

Aducem la fierbere, acoperim, dăm focul la mic și fierbem o oră – o oră și un sfert, verificând din când în când.

10
pasul

Dacă lichidul a secat, completăm cu olecuțâcă de apă sau vin.

11
pasul

Când carnea se rupe cu furculița, e gata.

12
pasul

Putem servi cu piure și gogoșar murat.

13
pasul

Poftă mare!

BarbosuOficial

Branza Halloumi cu garnitura de orez prajit cu ou
altă rețetă
Brânză halloumi cu garnitură de orez prăjit cu ou
deserc cu portocale si crema de mascarpone
alta rețetă
Desert cu portocale și cremă de mascarpone

Adaugă comentariu