Ingrediente
-
O bucată de pulpă de vită (aproximativ 350 de grame)
-
Niște bicarbonat de sodiu (aproximativ 5 grame)
-
O ceapă tăiată potrivit
-
Un ardei tăiat mai mare
-
Un dovlecel tocat
-
2 căței de usturoi tăiați felii
-
Un ardei iute tocat
-
Niște vinete decojite și tăiate bucățele (opțional)
-
O jumătate de pahar de suc de roșii
-
Zeama de la o jumătate de lămâie
-
O mână de pătrunjel verde
-
Ulei de măsline
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Curățăm bine pielițele, tăiem carnea pe dungile de țesut alb și le îndepărtăm, cât de bine putem, apoi tăiem fâșii subțiri, perpendicular pe fibră; presărăm cu sare, piper și cu aproximativ 5 grame de bicarbonat de sodiu. Stabilim cantitatea de bicarbonat în funcție de cantitatea de carne. |
2
pasul
|
Amestecăm bine și dăm carnea la frigider, pentru 30 de minute. |
3
pasul
|
Decojim vinetele, le tăiem bucățele, le presărăm cu sare și le dăm deoparte. Înainte de a le folosi, le ștergem bine de lichid. |
4
pasul
|
Încingem o tigaie pe foc, adăugăm uleiul și, după ce și uleiul s-a încins, huștiuliuc cu carnea. |
5
pasul
|
Rumenim bucățelele de carne pe ambele părți, la foc mărișor, pentru 5 minute, apoi le scoatem într-o farfurie. |
6
pasul
|
Încingem aceeași tigaie pe foc mare și, amestecând continuu, huștiuliuc cu ceapa; o înmuiem puțin, apoi punem ardeiul și-l rumenim olecuță. |
7
pasul
|
Adăugăm dovlecelul, rumenim și punem usturoiul, ardeiul iute și vinetele. |
8
pasul
|
Presărăm sare, piper, amestecăm un minut și huștiuliuc cu sucul de roșii și cu bucățelele de carne. |
9
pasul
|
Dăm focul la mic, amestecăm și adăugăm o jumătate de pahar de apă. |
10
pasul
|
Lăsăm să scadă, închidem focul și adăugăm zeama de la o jumătate de lămâie. |
11
pasul
|
Servim cu pătrunjel presărat deasupra și cu mămăligă. |
12
pasul
|
Poftă mare! |