Ingrediente
-
Niște ceapă, de preferat roșie, tăiată fideluță
-
Un ardei și jumătate, gras sau Kapia, tăiat pe lungime
-
Niște usturoi tocat mărunt
-
Un piept de pui gătit
-
Un vârf de linguriță de boia afumată
-
Oleacă de zeamă de lămâie
-
Niște ardei iute tocat
-
O mână de pătrunjel
-
O bucată de tortillas
-
Niște cașcaval ras (brânză rasă)
-
Câteva feliuțe de unt
-
Ulei
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Încingem două, trei linguri de ulei într-o tigaie și adăugăm ceapa tăiată fideluță. Călim olecuță apoi huștiuliuc cu ardeiul. |
2
pasul
|
Frigem puțin la foc măricel, apoi punem olecuță de sare și piper. |
3
pasul
|
Când se înmoaie un pic ardeiului, punem și niște usturoi, pe care îl prăjim câteva secunde. |
4
pasul
|
Huștiuliuc cu pieptul de pui. |
5
pasul
|
Amestecăm, adăugăm boiaua afumată și amestecăm din nou. |
6
pasul
|
Stingem focul, stoarcem 2 - 3 picături de zeamă de lămâie și adăugăm ardeiul iute, pentru ”iuțală”, ca fără iuțală, viața e pustiu. |
7
pasul
|
Huștiuliuc cu niște pătrunjel, care care îl rupem. Amestecăm și punem tigaia deoparte. |
8
pasul
|
Într-o tigaie uscată, punem, la foc mic, o bucată de tortillas. Pe o jumătate a lipiei punem oleacă din amestecul pregătit mai devreme. |
9
pasul
|
Huștiuliuc cu niște cașcaval ras, apoi împăturim lipia pe jumătate și lăsăm la foc mititel, să se topească puțin cașcavalul. |
10
pasul
|
După vreo două minuțele, punem în tigaie niște feliuțe de unt și ridicăm ușor lipia să intre untul topit sub ea. |
11
pasul
|
Prăjim oleacă și, când s-a rumenit pe o parte, o întoarcem și rumenim și pe partea cealaltă. |
12
pasul
|
Stingem focul, o punem pe tocător și o tăiem pe jumătate. |
13
pasul
|
Poftă mare! |