0 0
Desert cu portocale și cremă de mascarpone

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

2 portocale
2 pahare de suc de portocale
3 linguri de zahăr
Niște scorțișoară
250 grame de Mascarpone
250 de grame de smântână de gătit (frișcă lichidă)
Oleacă de extract de vanilie
Coaja rasă de la o lămâie
2 -3 pișcoturi de șampanie

Desert cu portocale și cremă de mascarpone

Ingrediente

Cum procedezi

Share

Pași

1
pasul

Desfacem portocalele în felii, le curățăm, pe cât posibil, de pieliță și le tăiem bucățele.

2
pasul

Punem o tigaie pe foc, adăugăm puțin mai mult de jumătate de pahar de suc de portocale, peste care punem 2 linguri de zahăr și agităm olecuță tigaia. Din momentul în care începe să se încălzească, nu mai amestecăm deloc.

3
pasul

După 5 minuțele, când începe să se formeze caramelul, adaugăm bucățelele de portocală și amestecam puțin.

4
pasul

Presărăm un praf de scortișoară și continuăm să gătim până când se reduce olecuță.

5
pasul

Stingem focul, lăsăm puțin să se liniștească compoziția, adăugăm restul de suc de portocale, amestecăm și lăsăm să se răcească. Am obținut un fel de dulceață de portocale.

6
pasul

Într-un castron, mixăm 1 – 2 minute Mascarpone cu smântâna, adăugăm o lingură de zahăr, oleacă de extract de vanilie și coaja rasă de la o lămâie și mai amestecăm puțin.

7
pasul

Punem într-un vas puțin suc de portocale, rupem pișcoturile în bucăți mărișoare și le lăsăm în suc.

8
pasul

În două pahare punem cu ștuțul olecuțâcă de cremă, apoi bucăți de pișcot înmuiate, din nou cremă, din nou pișcoturi.

9
pasul

Deasupra așezăm dulceață de portocale.

10
pasul

Poftă mare!

BarbosuOficial

ceafa de porc in sos de vin alb
altă rețetă
Ceafă de porc în sos de vin alb
reteta fajita mancare mexicana barbosu
alta rețetă
Fajita quesadillas cu pui

Adaugă comentariu