Ingrediente
-
2 portocale
-
2 pahare de suc de portocale
-
3 linguri de zahăr
-
Niște scorțișoară
-
250 grame de Mascarpone
-
250 de grame de smântână de gătit (frișcă lichidă)
-
Oleacă de extract de vanilie
-
Coaja rasă de la o lămâie
-
2 -3 pișcoturi de șampanie
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Desfacem portocalele în felii, le curățăm, pe cât posibil, de pieliță și le tăiem bucățele. |
2
pasul
|
Punem o tigaie pe foc, adăugăm puțin mai mult de jumătate de pahar de suc de portocale, peste care punem 2 linguri de zahăr și agităm olecuță tigaia. Din momentul în care începe să se încălzească, nu mai amestecăm deloc. |
3
pasul
|
După 5 minuțele, când începe să se formeze caramelul, adaugăm bucățelele de portocală și amestecam puțin. |
4
pasul
|
Presărăm un praf de scortișoară și continuăm să gătim până când se reduce olecuță. |
5
pasul
|
Stingem focul, lăsăm puțin să se liniștească compoziția, adăugăm restul de suc de portocale, amestecăm și lăsăm să se răcească. Am obținut un fel de dulceață de portocale. |
6
pasul
|
Într-un castron, mixăm 1 – 2 minute Mascarpone cu smântâna, adăugăm o lingură de zahăr, oleacă de extract de vanilie și coaja rasă de la o lămâie și mai amestecăm puțin. |
7
pasul
|
Punem într-un vas puțin suc de portocale, rupem pișcoturile în bucăți mărișoare și le lăsăm în suc. |
8
pasul
|
În două pahare punem cu ștuțul olecuțâcă de cremă, apoi bucăți de pișcot înmuiate, din nou cremă, din nou pișcoturi. |
9
pasul
|
Deasupra așezăm dulceață de portocale. |
10
pasul
|
Poftă mare! |