Ingrediente
-
Niște kaizer tăiat feliuțe (șunculiță, bacon)
-
Câțiva cârnați cabanos tăiați bucățele
-
O ceapă tocată
-
O jumătate de litru de supă de pui (apă)
-
O jumătate de litru de lapte
-
200 de grame de mălai
-
Niște parmezan ras
-
O mână de cubulețe de cașcaval afumat
-
Sare
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Punem o cratiță pe foc mediu spre mic și punem kaizerul la prăjit. Când s-a rumenit, adăugăm bucățile de cârnați. |
2
pasul
|
Când s-au rumenit și acestea, huștiuliuc cu ceapa. |
3
pasul
|
Presărăm foarte puțină sare și continuăm să prăjim la foc mediu spre mic. |
4
pasul
|
După ce s-a caramelizat bine ceapa, scoatem tot din cratiță cu o spumieră. Scoatem și surplusul de grăsime, păstrând în tigaie doar o lingură. |
5
pasul
|
Peste ea, adăugăm supa de pui, laptele și olecuțâcă de sare și aducem la fierbere. |
6
pasul
|
Când începe să clocotească, micșorăm focul și adăugăm treptat mălaiul, amestecând continuu. |
7
pasul
|
După ce a fiert vreo 10 minuțele, huștiuliuc cu parmezanul și amestecăm. |
8
pasul
|
Presărăm cubulețele de cașcaval și punem și cărnița pregătită mai devreme, împrăștiind-o cât de uniform putem pe toată suprafața. |
9
pasul
|
Dăm la cuptor, pentru 2 – 3 minuțele, cu focul sus, până se topește cașcavalul. Servim cu murături. |
10
pasul
|
Poftă mare! |