Ingrediente
-
Niște pulpe de pui dezosate
-
O linguriță de boia dulce
-
Un vârf de linguriță de boia afumată
-
Olecuță de cimbrișor uscat (verde)
-
2 căței de usturoi rași
-
O linguriță de muștar, de preferat Dijon
-
O linguriță de bulion
-
O caserolă mică de iaurt
-
2 ardei kapia tocați mare
-
O ceapă roșie tocată mare
-
Niște sos de soia
-
Olecuță de sos Worcester
-
Niște iaurt (smântână)
-
O lingură de maioneză (opțional)
-
Un vârf de linguriță de muștar, de preferat Dijon
-
2 – 3 căței de usturoi rași
-
Niște mărar tocat mărunt
-
Ulei de măsline
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Tăiem pulpele în câte 3 bucăți, le presărăm cu sare și piper și adăugăm boiaua dulce, cea afumată, cimbrișorul, usturoiul, muștarul, bulionul și iaurtul; amestecăm bine. |
2
pasul
|
Acoperim cu folie alimentară și le punem în frigider 4 - 5 ore, de preferat peste noapte. |
3
pasul
|
Peste bucățile de ardei și ceapă punem olecuță de ulei, sosul de soia și cel Worcester și le amestecăm bine. |
4
pasul
|
Ungem cu ulei o tavă. |
5
pasul
|
Facem frigăruile, alternând carnea cu legumele, fără a le îngrămădi pe băț, dar și fără a lăsa spații mari între ele; putem face o frigăruie doar cu legume. |
6
pasul
|
Le punem în tavă și le dăm la cuptor, la 200 de grade, pentru 35 - 40 de minute; după 20 de minute le întoarcem din când în când. |
7
pasul
|
Într-un castronel, huștiuliuc cu niște iaurt, maioneza, muștarul, usturoiul ras, mărarul, sare și un strop de apă și amestecăm. |
8
pasul
|
Servim frigăruia peste oleacă de piure, cu sos de usturoi și niște mărar presărat deasupra. |
9
pasul
|
Poftă mare! |