0 0
Conopidă cu brânză la cuptor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Niște buchețele de conopidă
50 de grame de unt
2 linguri de făină
300 mililitri de lapte
Un gălbenuș de ou
Niște cașcaval ras (Cheddar, orice fel de brânză)
O linguriță de muștar Dijon
O mână de mozzarella rasă (opțional)
Ulei de măsline
Sare
Piper

Conopidă cu brânză la cuptor

Ingrediente

Cum procedezi

Share

O reteta usoara de conopida  la cuptor in sos bechamel si cascaval

Pași

1
pasul

Desprindem buchețelele de conopidă, le ținem 10 minute în apă cu sare sau cu zeamă de lămâie, le spălăm și le scurgem bine.

2
pasul

Într-un vas topim untul, huștiuliuc cu făina, prăjim și amestecăm bine.

3
pasul

Punem laptele cald, amestecând continuu.

4
pasul

Când s-a îngroșat destul de mult, punem gălbenușul și amestecăm repede.

5
pasul

Stingem focul și punem cașcavalul ras și amestecăm bine; mai adăugăm piper, sare și muștarul.

6
pasul

Dacă e prea gros, diluăm cu puțin lapte rece.

7
pasul

Clocotim apă într-un vas, punem sare și huștiuliuc cu buchețelele de conopidă.

8
pasul

Fierbem pentru 3 – 4 minute, le scoatem cu o strecurătoare, le punem în sosul de brânză și amestecăm.

9
pasul

Deasupra presărăm niște mozzarella rasă.

10
pasul

Dăm la cuptor la 180 de grade, pentru 20 de minute sau până se rumenește.

11
pasul

Optional servim cu bacon prăjit deasupra.

12
pasul

Poftă mare!

plcinta cu mere apple crumble
altă rețetă
Apple crumble | Firimituri cu mere și pere
peste la cuptor sardine la cuptor
alta rețetă
Pește la cuptor cu sos asiatic și orez

Adaugă comentariu