Ingrediente
-
Niște buchețele de conopidă
-
50 de grame de unt
-
2 linguri de făină
-
300 mililitri de lapte
-
Un gălbenuș de ou
-
Niște cașcaval ras (Cheddar, orice fel de brânză)
-
O linguriță de muștar Dijon
-
O mână de mozzarella rasă (opțional)
-
Ulei de măsline
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Desprindem buchețelele de conopidă, le ținem 10 minute în apă cu sare sau cu zeamă de lămâie, le spălăm și le scurgem bine. |
2
pasul
|
Într-un vas topim untul, huștiuliuc cu făina, prăjim și amestecăm bine. |
3
pasul
|
Punem laptele cald, amestecând continuu. |
4
pasul
|
Când s-a îngroșat destul de mult, punem gălbenușul și amestecăm repede. |
5
pasul
|
Stingem focul și punem cașcavalul ras și amestecăm bine; mai adăugăm piper, sare și muștarul. |
6
pasul
|
Dacă e prea gros, diluăm cu puțin lapte rece. |
7
pasul
|
Clocotim apă într-un vas, punem sare și huștiuliuc cu buchețelele de conopidă. |
8
pasul
|
Fierbem pentru 3 – 4 minute, le scoatem cu o strecurătoare, le punem în sosul de brânză și amestecăm. |
9
pasul
|
Deasupra presărăm niște mozzarella rasă. |
10
pasul
|
Dăm la cuptor la 180 de grade, pentru 20 de minute sau până se rumenește. |
11
pasul
|
Optional servim cu bacon prăjit deasupra. |
12
pasul
|
Poftă mare! |