Ingrediente
-
Câteva felii de pâine, de preferat mai bună și mai veche, tăiate cubulețe
-
Niște parmezan ras
-
O ceapă tăiată mărunt
-
Un morcov tocat bucățele
-
O țelină apio bucățele
-
Niște căței de usturoi tocați
-
2 conserve de roșii întregi în bulion
-
Oleacă de oregano verde
-
O mână de busuioc verde (uscat)
-
2 lingurițe de zahăr
-
O lingură de oțet
-
Niște smântână de gătit
-
Câțiva fleșcăței de ardei iute
-
Niște roșii uscate tăiate (opțional)
-
Ulei de măsline
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Punem cubulețele de pâine într-o tavă, le presărăm cu sare, piper și ulei. |
2
pasul
|
Le amestecăm olecuță și le dăm la cuptor, la 180 de grade, pentru 10 minute. |
3
pasul
|
Imediat ce le scoatem din cuptor, le presărăm cu parmezan și amestecăm. |
4
pasul
|
Încingem două, trei linguri de ulei de măsline într-o oală pusă pe foc mediu spre mic. |
5
pasul
|
Huștiuliuc cu ceapa și o călim până și-a schimbat culoarea. |
6
pasul
|
Adăugăm morcovul, țelina și usturoiul și le înmuiem olecuță. |
7
pasul
|
Huștiuliuc cu roșiile în bulion; clătim cutiile cu 100 de mililitri de apă și o punem și pe ea. |
8
pasul
|
Zdrobim olecuță roșiile în oală. |
9
pasul
|
Potrivim de sare și piper, mai punem oregano și busuiocul, zahărul și oțetul și amestecăm. |
10
pasul
|
Punem capacul și lăsăm să fiarbă la foc mic 20 de minute. |
11
pasul
|
Pasăm cu un mixer vertical și o punem din nou pe foc pentru un minut. |
12
pasul
|
Huștiuliuc cu smântâna și mai fierbem 2 – 3 minute. |
13
pasul
|
Servim supa cu niște crutoane, olecuță de parmezan, presăram câțiva fleșcăței de ardei iute (Fără iuțală, viața e pustiu!) și roșiile uscate. |
14
pasul
|
Poftă mare! |