0 0
Supă de roșii de iarna

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Câteva felii de pâine, de preferat mai bună și mai veche, tăiate cubulețe
Niște parmezan ras
O ceapă tăiată mărunt
Un morcov tocat bucățele
O țelină apio bucățele
Niște căței de usturoi tocați
2 conserve de roșii întregi în bulion
Oleacă de oregano verde
O mână de busuioc verde (uscat)
2 lingurițe de zahăr
O lingură de oțet
Niște smântână de gătit
Câțiva fleșcăței de ardei iute
Niște roșii uscate tăiate (opțional)
Ulei de măsline
Sare
Piper

Supă de roșii de iarna

Ingrediente

Cum procedezi

Share

Supă de roșii cu roșii din conservă

Pași

1
pasul

Punem cubulețele de pâine într-o tavă, le presărăm cu sare, piper și ulei.

2
pasul

Le amestecăm olecuță și le dăm la cuptor, la 180 de grade, pentru 10 minute.

3
pasul

Imediat ce le scoatem din cuptor, le presărăm cu parmezan și amestecăm.

4
pasul

Încingem două, trei linguri de ulei de măsline într-o oală pusă pe foc mediu spre mic.

5
pasul

Huștiuliuc cu ceapa și o călim până și-a schimbat culoarea.

6
pasul

Adăugăm morcovul, țelina și usturoiul și le înmuiem olecuță.

7
pasul

Huștiuliuc cu roșiile în bulion; clătim cutiile cu 100 de mililitri de apă și o punem și pe ea.

8
pasul

Zdrobim olecuță roșiile în oală.

9
pasul

Potrivim de sare și piper, mai punem oregano și busuiocul, zahărul și oțetul și amestecăm.

10
pasul

Punem capacul și lăsăm să fiarbă la foc mic 20 de minute.

11
pasul

Pasăm cu un mixer vertical și o punem din nou pe foc pentru un minut.

12
pasul

Huștiuliuc cu smântâna și mai fierbem 2 – 3 minute.

13
pasul

Servim supa cu niște crutoane, olecuță de parmezan, presăram câțiva fleșcăței de ardei iute (Fără iuțală, viața e pustiu!) și roșiile uscate.

14
pasul

Poftă mare!

piept de pui cu sos
altă rețetă
Piept de pui cu cartofi
salata de fructe
alta rețetă
Salată de fructe

Adaugă comentariu