Ingrediente
-
O jumătate de litru de lapte
-
O linguriță de pastă de vanilie
-
4 gălbenușuri
-
100 de grame de zahăr
-
40 de grame de amidon din porumb
-
250 de mililitri de smântână pentru frișcă
-
2 linguri de zahăr
-
Niște felii de piersică din conservă, tăiate bucățele
-
Câteva bucăți de ananas din conservă
-
Câteva felii de clementină tăiate
-
Niște căpșune tocate
-
Boabe de struguri
-
Un kiwi tăiat feliuțe
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Punem laptele pe foc într-o crăticioară, adăugăm pasta de vanilie și amestecăm. |
2
pasul
|
La primul semn de fierbere, stingem focul și dăm deoparte. |
3
pasul
|
Într-un castron amestecăm bine gălbenușurile cu zahărul, apoi adăugăm treptat amidonul. |
4
pasul
|
Punem olecuță de lapte fierbinte, amestecăm, mai punem un pic de lapte și amestecăm din nou. |
5
pasul
|
Punem din nou oala cu lapte pe foc mic și adăugăm, sub amestecare continuă, combinația din castron. |
6
pasul
|
Amestecăm energic și continuu până la primul semn de clocotire. |
7
pasul
|
Stingem focul și continuăm să amestecăm încă un minut. Aceasta este crema de vanilie. |
8
pasul
|
O punem într-un castron, o acoperim cu folie alimentară lipită de cremă și lăsăm să se răcească. |
9
pasul
|
Într-un castron mixăm smântâna pentru frișcă și cele 2 linguri de zahăr până când se îngroașă; punem frișca deoparte. |
10
pasul
|
Amestecăm bucățile de fructele într-un vas. Pot fi folosite orice fel de fructe, proaspete sau din compot. |
11
pasul
|
În niște cupe punem niște cremă de vanilie, apoi amestecul de fructe, iar deasupra punem, cu un poș, frișcă. |
12
pasul
|
Răzuim olecuță de ciocolată neagră si servim. |
13
pasul
|
Poftă mare! |