Ingrediente
-
Un piept întreg de pui tăiat cubulețe
-
O ceapă tăiată mărunt
-
2 cartofi tocați în bucăți potrivite
-
Un pahar de vin alb sec (demisec)
-
Niște smântână de gătit
-
O linguriță de muștar, de preferat Dijon
-
O mână de tarhon verde mărunțit (tarhon uscat, mărar, pătrunjel)
-
Niște fleșcăței de ardei iute
-
O crenguță de pătrunjel verde
-
Ulei de măsline
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Încingem două, trei linguri de ulei de măsline într-o tigaie, punem ceapa și o înmuiem bine. |
2
pasul
|
Huștiuliuc cu pieptul de pui; îl gătim la foc mic, amestecând continuu, 7 – 8 minute. |
3
pasul
|
Punem cartofii, sare, piper și vinul. |
4
pasul
|
Amestecăm, aducem la clocot și lăsăm să fiarbă la foc mic 20 – 25 de minute sau până când se fierb cartofii și cărnița iar lichidul a scăzut la jumătate. |
5
pasul
|
Huștiuliuc cu smântâna și muștarul, potrivim de sare și mai gătim 5 minute, la foc mic. |
6
pasul
|
Stingem focul și presărăm tarhonul. |
7
pasul
|
Servim cu niște fleșcăței de ardei iute presărați deasupra și ornat cu o crenguță de pătrunjel verde. |
8
pasul
|
Poftă mare! |