0 0
Piept de pui cu cartofi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Un piept întreg de pui tăiat cubulețe
O ceapă tăiată mărunt
2 cartofi tocați în bucăți potrivite
Un pahar de vin alb sec (demisec)
Niște smântână de gătit
O linguriță de muștar, de preferat Dijon
O mână de tarhon verde mărunțit (tarhon uscat, mărar, pătrunjel)
Niște fleșcăței de ardei iute
O crenguță de pătrunjel verde
Ulei de măsline
Sare
Piper

Piept de pui cu cartofi

Ingrediente

Cum procedezi

Share

Piept de pui cu cartofi in sos alb de vin cu smantana

Pași

1
pasul

Încingem două, trei linguri de ulei de măsline într-o tigaie, punem ceapa și o înmuiem bine.

2
pasul

Huștiuliuc cu pieptul de pui; îl gătim la foc mic, amestecând continuu, 7 – 8 minute.

3
pasul

Punem cartofii, sare, piper și vinul.

4
pasul

Amestecăm, aducem la clocot și lăsăm să fiarbă la foc mic 20 – 25 de minute sau până când se fierb cartofii și cărnița iar lichidul a scăzut la jumătate.

5
pasul

Huștiuliuc cu smântâna și muștarul, potrivim de sare și mai gătim 5 minute, la foc mic.

6
pasul

Stingem focul și presărăm tarhonul.

7
pasul

Servim cu niște fleșcăței de ardei iute presărați deasupra și ornat cu o crenguță de pătrunjel verde.

8
pasul

Poftă mare!

mancare cu ardei
altă rețetă
Mancare cu ardei capia
Supa de rosii
alta rețetă
Supă de roșii de iarna

Adaugă comentariu