Cum procedezi
Putem sa-i spunem si zacusca de vinete
Ingrediente:
2 vinete mari
5 ardei kapia mari
3 cepe de mărime medie tocate mărunt
2 roșii mari tăiate cubulețe
O jumătate de pahar de suc de roșii ( o lingură de bulion)
Câțiva freșcăței (????) de ardei iute
2 foi de dafin
Un praf de zahăr
Ulei de floarea soarelui
Sare
Piper
Pasii retetei:
1. Coacem vinetele și ardeii. Înțepăm vinetele cu cuțitul și le coacem în cuptor,
iar ardeii îi coacem pe grill.
2. Curățim legumele coapte și lăsăm vinetele la scurs.
3. Încingem două, trei linguri de ulei de floarea soarelui într-o tigaie, la foc
mic, adăugăm ceapa și călim până devine translucidă.
4. Presărăm un pic de sare și gătim la foc mic 10 minute, amestecând.
5. Huștiuliuc cu roșiile și le călim încă 10 minute, până când scade lichidul.
6. Adăugăm ardeii curățați și tăiați și vinetele tocate, sucul de roșii și
amestecăm.
7. Punem sare și piper, freșcățeii de ardei iute, pentru că fără iuțală, viața e
pustiu, foile de dafin și zahărul.
8. Acoperim cu capac, dăm focul la mic și lăsăm să fiarbă, amestecând din
timp în timp, 40 – 45 de minute sau până când iese uleiul deasupra.
9. O mai lăsăm să se gătească 5 minute fără capac.
10. Servim pe felii de pâine.
11. Poftă mare!