0 0
Ardei umpluti

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Un kilogram de ceafă de porc
300 de grame de gușă de porc
4 cepe tăiate mărunt
4 morcovi dați pe răzătoare
Un pahar de orez
2 linguri de bulion (pastă de tomate)
2 ouă
Niște mărar tocat mărunt
Niște pătrunjel tocat mărunt
Ardei grași roșii (sau ardei galbeni)
Câteva roșii
Niște varză verde tăiată mare
Câteva crenguțe de cimbru
Niște bucăți de costiță afumată
O conservă de roșii tăiate în bulion
O sticlă de suc de roșii (700 de mililitri)
Ulei de floarea soarelui
Sare
Piper

Ardei umpluti

Ingrediente

Cum procedezi

Share

Reteta de ardei umpluti moldovenesti facuti incet la ceaun

Pași

1
pasul

Încingem două, trei linguri de ulei de floarea soarelui într-o tigaie, huștiuliuc cu ceapa și o înmuiem bine la foc mic.

2
pasul

Punem oleacă de sare și când ceapa și-a schimbat culoarea adăugăm morcovii.

3
pasul

Călim, presărăm sare și piper, punem orezul și-l călim și pe el câteva minute.

4
pasul

Punem bulionul, amestecăm, stingem focul și lăsăm la răcit.

5
pasul

Scoatem șoricul de la gusa, tăiem ceafa și gușa în bucățele și le tocăm la mașină, cu o sită mai mare.

6
pasul

Punem ouăle, mărarul, pătrunjelul, sare și piper.

7
pasul

Adăugăm compoziția cu orez, amestecăm bine și punem deoparte.

8
pasul

Pregătim ardeii: le tăiem cotoarele, îi scobim pe dinăuntru, scoatem semințele, îi spălăm și uscăm bine.

9
pasul

Punem o tigaie pe foc, o încălzim, punem ulei și prăjim olecuță ardeii, pe toate părțile, apoi îi scoatem într-o tavă.

10
pasul

Cât se răcoresc ardeii, tăiem căpăcele din roșii, păstrând mijlocul rămas.

11
pasul

Umplem pe rând ardeii și le punem căpăcelele de roșii.

12
pasul

Punem pe fundul ceaunului niște varză, o crenguță de cimbru, aranjăm ardeii, huștiuliuc cu costița, alte bucăți de varză și roșiile tăiate în bulion.

13
pasul

Presărăm sare, piper, o crenguță de cimbru și aranjăm și restul de ardei.

14
pasul

Mai punem niște costiță, miezul de roșii rămas de la căpăcele, acoperim cu varză, huștiuliuc cu o crenguță de cimbru și cu sucul de roșii.

15
pasul

Clătim sticla de suc și golim apa în ceaun, apoi mai presărăm niște sare.

16
pasul

Umplem cu apă, punem capac și un castron peste el.

17
pasul

Punem ceaunul pe foc mare până când începe să clocotească, apoi micșorăm focul și lăsăm să fiarbă 2 – 2,5 ore la foc domol, până când lichidul scade măcar un sfert.

18
pasul

Servim ardeiul cu o bucățică de costiță, olecuță de zeamă și mămăligă.

19
pasul

Poftă mare!

tigaie picanta cu vita
altă rețetă
Tigaie picantă cu vită
salata de ardei copti
alta rețetă
Salată de ardei copți

Adaugă comentariu