Ingrediente
-
Un kilogram de ceafă de porc
-
300 de grame de gușă de porc
-
4 cepe tăiate mărunt
-
4 morcovi dați pe răzătoare
-
Un pahar de orez
-
2 linguri de bulion (pastă de tomate)
-
2 ouă
-
Niște mărar tocat mărunt
-
Niște pătrunjel tocat mărunt
-
Ardei grași roșii (sau ardei galbeni)
-
Câteva roșii
-
Niște varză verde tăiată mare
-
Câteva crenguțe de cimbru
-
Niște bucăți de costiță afumată
-
O conservă de roșii tăiate în bulion
-
O sticlă de suc de roșii (700 de mililitri)
-
Ulei de floarea soarelui
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Încingem două, trei linguri de ulei de floarea soarelui într-o tigaie, huștiuliuc cu ceapa și o înmuiem bine la foc mic. |
2
pasul
|
Punem oleacă de sare și când ceapa și-a schimbat culoarea adăugăm morcovii. |
3
pasul
|
Călim, presărăm sare și piper, punem orezul și-l călim și pe el câteva minute. |
4
pasul
|
Punem bulionul, amestecăm, stingem focul și lăsăm la răcit. |
5
pasul
|
Scoatem șoricul de la gusa, tăiem ceafa și gușa în bucățele și le tocăm la mașină, cu o sită mai mare. |
6
pasul
|
Punem ouăle, mărarul, pătrunjelul, sare și piper. |
7
pasul
|
Adăugăm compoziția cu orez, amestecăm bine și punem deoparte. |
8
pasul
|
Pregătim ardeii: le tăiem cotoarele, îi scobim pe dinăuntru, scoatem semințele, îi spălăm și uscăm bine. |
9
pasul
|
Punem o tigaie pe foc, o încălzim, punem ulei și prăjim olecuță ardeii, pe toate părțile, apoi îi scoatem într-o tavă. |
10
pasul
|
Cât se răcoresc ardeii, tăiem căpăcele din roșii, păstrând mijlocul rămas. |
11
pasul
|
Umplem pe rând ardeii și le punem căpăcelele de roșii. |
12
pasul
|
Punem pe fundul ceaunului niște varză, o crenguță de cimbru, aranjăm ardeii, huștiuliuc cu costița, alte bucăți de varză și roșiile tăiate în bulion. |
13
pasul
|
Presărăm sare, piper, o crenguță de cimbru și aranjăm și restul de ardei. |
14
pasul
|
Mai punem niște costiță, miezul de roșii rămas de la căpăcele, acoperim cu varză, huștiuliuc cu o crenguță de cimbru și cu sucul de roșii. |
15
pasul
|
Clătim sticla de suc și golim apa în ceaun, apoi mai presărăm niște sare. |
16
pasul
|
Umplem cu apă, punem capac și un castron peste el. |
17
pasul
|
Punem ceaunul pe foc mare până când începe să clocotească, apoi micșorăm focul și lăsăm să fiarbă 2 – 2,5 ore la foc domol, până când lichidul scade măcar un sfert. |
18
pasul
|
Servim ardeiul cu o bucățică de costiță, olecuță de zeamă și mămăligă. |
19
pasul
|
Poftă mare! |