Ingrediente
-
O ceapă tăiată mărunt
-
Un morcov ras
-
Un morcov tăiat mărunt
-
Păstârnac tăiat mărunt
-
Țelină apio tăiată mărunt
-
Ardei gras tăiat mărunt
-
Două linguri de pastă de ardei
-
O linguriță de boia de ardei dulce
-
Fasole verde
-
Supă de legume
-
O conservă de roșii întregi în bulion
-
Borș
-
Pătrunjel tocat
-
Leuștean tocat
-
Ulei de măsline
-
Sare
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Încingem două, trei linguri de ulei de măsline într-o oală și adăugăm ceapa tăiată mărunt. Călim la foc mic. |
2
pasul
|
Adăugăm morcovul ras (opțional, pentru textură). Le călim câteva minute. |
3
pasul
|
Huștiuluc cu păstârnacul, țelina și morcovul tăiate mărunțel și le călim câteva minute. Punem și sare. |
4
pasul
|
Adăugăm ardeiul gras și îl inmuiem oleacă. |
5
pasul
|
După încă două minute, punem două linguri de pastă de ardei, dar dacă n-avem, nu-i foc și pară. |
6
pasul
|
Huștiuluc cu boiaua de ardei dulce și amestecăm. |
7
pasul
|
Adăugăm fasolea verde, care poate fi și galbenă. |
8
pasul
|
Amestecăm din nou și adăugăm supă de legume și olecuță de apă, nu foarte multă. Supa de legume îi va îmbogăți gustul. |
9
pasul
|
Facem focul mai tare și fierbem totul vreo 10 minute. |
10
pasul
|
Adăugăm și conținutul conservei de roșii în bulion. Pentru că sunt mult mai bune, folosim roșii întregi în bulion, pe care le zdrobim ușor înainte de a le pune în oală. Fierbem încă 10 minute. |
11
pasul
|
Huștiuluc cu borșul și mai clocotim olecuță. |
12
pasul
|
Închidem focul și presărăm pătrunjel și leuștean proaspete. |