0 0
Friptură de porc la tigaie în sos de bere

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Ceafă de porc
Usturoi granulat
Bere blonda
Cimbru uscat
Muștar, de preferat muștar Dijon
Ulei de măsline
Sare
Piper

Friptură de porc la tigaie în sos de bere

Ingrediente

Cum procedezi

Share

Pași

1
pasul

Mai întâi, punem carnea la marinat. Ideal, carnea trebuie să stea la marinat între 12 și 24 de ore. Nu-i foc și pară dacă stă doar 4 ore. Nu-i bine să o lăsăm la marinat peste 24 de ore, pentru că sarea din marinată începe să matureze carnea.

2
pasul

Tăiem burta (fără șoric) și ceafa cubulețe nici prea mici, dar nici prea mari și, pe cât posibil, egale. Am pus burtă pentru că am vrut să fie mai multă grăsime, dar putem să punem numai ceafă.

3
pasul

Punem carnea într-un castron și huștiuluc cu niște sare, o cantitate generoasă de piper, usturoi granulat (nu punem usturoi normal pentru că se arde la prăjit) și o cantitate generoasă de cimbru uscat.

4
pasul

Adăugăm bere, nu foarte multă, amestecăm, acoperim cu folie și dăm la frigider, unde o lăsăm peste noapte.

5
pasul

Încingem două, trei linguri de ulei de măsline într-o tigaie și huștiuluc cu cărnița noastră cu tot cu zeamă.

6
pasul

Începem să fierbem carnea la foc mititel, mititel, amestecând din când în când.

7
pasul

După vreo 10 minute de stat pe foc, când carnea a rămas fără zeamă și a început să se rumenească, o să-i tăiem avântul cu olecuță de bere, nu foarte multă.

8
pasul

Lăsăm să se evapore din nou, la foc mic, apoi mai punem un pic de bere, amestecând din când în când, până când devine fragedă carnea, cam 40-45 de minute. Trebuie să avem grijă să nu rămână niciodată fără lichid. Când rămâne fără lichid, mai punem olecuță de bere.

9
pasul

Punem 5 căței de usturoi întregi care vor fierbe în același timp cu carnea.

BarbosuOficial

salata de paste reci
altă rețetă
Salată de paste reci cu piept de pui, mozzarella și pesto
reteta bors de fasole verde
alta rețetă
Borș de fasole verde

Adaugă comentariu