Ingrediente
-
Ceafă de porc
-
Usturoi granulat
-
Bere blonda
-
Cimbru uscat
-
Muștar, de preferat muștar Dijon
-
Ulei de măsline
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
provider: youtube
url: https://www.youtube.com/watch?v=I9utqOwi8IQ&t=5s
src: https://www.youtube-nocookie.com/embed/I9utqOwi8IQ?start=5&feature=oembed
src mod: https://www.youtube-nocookie.com/embed/I9utqOwi8IQ?start=5
src gen: https://www.youtube-nocookie.com/embed/I9utqOwi8IQ
Pași
1
pasul
|
Mai întâi, punem carnea la marinat. Ideal, carnea trebuie să stea la marinat între 12 și 24 de ore. Nu-i foc și pară dacă stă doar 4 ore. Nu-i bine să o lăsăm la marinat peste 24 de ore, pentru că sarea din marinată începe să matureze carnea. |
2
pasul
|
Tăiem burta (fără șoric) și ceafa cubulețe nici prea mici, dar nici prea mari și, pe cât posibil, egale. Am pus burtă pentru că am vrut să fie mai multă grăsime, dar putem să punem numai ceafă. |
3
pasul
|
Punem carnea într-un castron și huștiuluc cu niște sare, o cantitate generoasă de piper, usturoi granulat (nu punem usturoi normal pentru că se arde la prăjit) și o cantitate generoasă de cimbru uscat. |
4
pasul
|
Adăugăm bere, nu foarte multă, amestecăm, acoperim cu folie și dăm la frigider, unde o lăsăm peste noapte. |
5
pasul
|
Încingem două, trei linguri de ulei de măsline într-o tigaie și huștiuluc cu cărnița noastră cu tot cu zeamă. |
6
pasul
|
Începem să fierbem carnea la foc mititel, mititel, amestecând din când în când. |
7
pasul
|
După vreo 10 minute de stat pe foc, când carnea a rămas fără zeamă și a început să se rumenească, o să-i tăiem avântul cu olecuță de bere, nu foarte multă. |
8
pasul
|
Lăsăm să se evapore din nou, la foc mic, apoi mai punem un pic de bere, amestecând din când în când, până când devine fragedă carnea, cam 40-45 de minute. Trebuie să avem grijă să nu rămână niciodată fără lichid. Când rămâne fără lichid, mai punem olecuță de bere. |
9
pasul
|
Punem 5 căței de usturoi întregi care vor fierbe în același timp cu carnea. |