0 0
Burtă de porc la cuptor cu piure de țelină și salată de crudități

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

O bucată de burtă de porc sau piept de porc cu șoric
Niște morcov tăiat în jumătăți
Niște păstârnac tăiat în bucăți mari
Niște ceapă tăiată în jumătăți
2 căpățâni întregi de usturoi și 3 căței mititei (sau unul mai mare)
O mână de cimbrișor verde (cimbru uscat)
Câteva semințe de fenicul
O rădăcină mare de țelină tăiată cubulețe
Niște fenicul, tăiat pe jumătate
O gulie
Niște ridichi de lună
Un morcov
Un măr
Oleacă de maioneză
Niște zeamă de lămâie
Niște unt
O nucușoară
Puțin lapte
Un pahar de vin alb, sec
O linguriță de muștar Dijon
Ulei de măsline
Sare
Piper

Burtă de porc la cuptor cu piure de țelină și salată de crudități

Ingrediente

Cum procedezi

Share

Piept de porc la cuptor gatit incet  (slow cook)

Pași

1
pasul

Cu un cuțit foarte ascuțit crestăm în diagonală șoricul și grăsimea, dar nu carnea, din jumătate în jumătate de centimetru, mai întâi într-o direcție, apoi în cealaltă.

2
pasul

Frecăm bine cu sare, având grijă să intre și între crestături, apoi sărăm și partea cu carne.

3
pasul

Facem același lucru și cu piperul.

4
pasul

Punem într-o tavă morcovii, păstârnacul, ceapa (nedecojită, cu coaja în sus), usturoiul (necurățat, doar tăiate mustățile), cimbrișorul și semințele de fenicul.

5
pasul

Punem olecuțâcă de ulei peste legume.

6
pasul

Deasupra legumelor punem bucata de burtă cu șoricul în sus și adăugăm apă, până când aproape atinge carnea.

7
pasul

Punem tava în cuptor, la 180 de grade, pentru vreo 2 ore.

8
pasul

Între timp, vom face piureul de țelină: punem cubulețele de țelină într-o oală, le sărăm olecuță, le acoperim cu apă și huștiuliuc la fiert, cam 25 – 30 de minute, până se înmoaie.

9
pasul

Pentru salata de crudități, tăiem feniculul pe jumătate, îndepărtăm partea exterioară, tăiem miezul în fâșiuțe cât se poate de subțiri și le punem într-un castron.

10
pasul

Procedăm la fel și cu gulia curățată, cu ridichile, cu morcovul tăiat julien și mărul tăiat fâșiuțe.

11
pasul

Le punem pe toate în castron, adăugăm sare, piper, maioneză și zeama de lămâie. Amestecăm bine.

12
pasul

Scurgem apa de la țelină, punem cei 3 căței de usturoi și untul și mixăm bine cu un mixer vertical.

13
pasul

Potrivim de sare, radem olecuță de nucușoară și punem puțin lapte; amestecăm bine.

14
pasul

După 2 ore, scoatem friptura, care trebuie să fie crocantă la suprafață și suculentă la interior.

15
pasul

Punem carnea pe un tocător și o lăsă la odihnit măcar 20 de minute.

16
pasul

Stoarcem usturoi copt într-o crăticioară, scoatem ceapa, punem restul de legume într-o tavă mai mică și strecurăm zeama rămasă peste usturoiul copt.

17
pasul

Zdrobim bine usturoiul, punem vasul pe foc, adaugăm vinul și reducem lichidul.

18
pasul

Adăugăm olecuțâcă de sare, piper și, când lichidul a scăzut cam două treimi, punem muștarul.

19
pasul

Stingem focul și huștiuliuc cu un cubuleț de unt.

20
pasul

Strecurăm sosul, și pasăm tot ce-a rămas în strecurătoare. Sosul trebuie să fie ușor vâscos.

21
pasul

Tăiem friptura și servim cu piureul de țelină, salata de crudități, oleacă de sos și legume coapte.

22
pasul

Poftă mare!

BarbosuOficial

hot dog american reteta hot dog
altă rețetă
Hot dog cu crenvurști românești
sandwich cu peste pate de peste retete barbosu
alta rețetă
Sandwich cu pate de sardine

Adaugă comentariu

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here