0 0
Ciorba de porc

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Câteva oase de porc
Niște carne macră de porc
O ceapă tăiată mărunt
Un morcov tocat mărunt
O țelină apio tăiată în bucățele (rădăcină de țelină)
Oleacă de păstârnac tocat mărunt
Un ardei gras tăiat bucățele
2 cartofi tăiați în bucăți potrivite
Un pahar de suc de roșii (bulion, roșii în bulion)
Olecuță de borș fierbinte (dacă e cumpărat) sau clocotit (dacă e făcut în casă)
O mână de pătrunjel verde tocat mărunt
Oleacă de leuștean verde mărunțit
Sare

Ciorba de porc

Ingrediente

Cum procedezi

Share

Rețetă tradițională moldovenească de borș din oase de porc

Pași

1
pasul

Punem oasele și carnea într-o oală, punem apă cât să le depășească cu o palmă și punem oala pe foc.

2
pasul

Aducem la fierbere și curățăm bine spuma.

3
pasul

Punem niște sare și capacul ușor într-o parte și lăsăm să fiarbă la foc mic 45 de minute – o oră sau până e aproape fiartă carnea.

4
pasul

Huștiuliuc cu ceapa, morcovul, țelina, păstârnacul și ardeiul și lăsăm să fiarbă și legumele, încă 20 de minute.

5
pasul

Când legumele s-au fiert, punem cartofii și sucul de roșii.

6
pasul

Amestecăm olecuță, punem capacul într-o parte și mai lăsăm să fiarbă vreo 15 minute sau până s-au fiert cartofii.

7
pasul

Huștiuliuc cu niște borș fierbinte, lăsăm să dea în clocot 2 – 3 minute, potrivim de sare și stingem focul.

8
pasul

Presărăm pătrunjelul și leușteanul și amestecăm.

9
pasul

Servim cu smântână.

10
pasul

Poftă mare!

ceafa de porc la cuptor
altă rețetă
Ceafă de porc cu cartofi
prajitura pavlova reteta
alta rețetă
Prăjitură Pavlova

Adaugă comentariu