0 0
Ciorba de porc

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Câteva oase de porc
Niște carne macră de porc
O ceapă tăiată mărunt
Un morcov tocat mărunt
O țelină apio tăiată în bucățele (rădăcină de țelină)
Oleacă de păstârnac tocat mărunt
Un ardei gras tăiat bucățele
2 cartofi tăiați în bucăți potrivite
Un pahar de suc de roșii (bulion, roșii în bulion)
Olecuță de borș fierbinte (dacă e cumpărat) sau clocotit (dacă e făcut în casă)
O mână de pătrunjel verde tocat mărunt
Oleacă de leuștean verde mărunțit
Sare

Ciorba de porc

Ingrediente

Cum procedezi

Share

Rețetă tradițională moldovenească de borș din oase de porc

Pași

1
pasul

Punem oasele și carnea într-o oală, punem apă cât să le depășească cu o palmă și punem oala pe foc.

2
pasul

Aducem la fierbere și curățăm bine spuma.

3
pasul

Punem niște sare și capacul ușor într-o parte și lăsăm să fiarbă la foc mic 45 de minute – o oră sau până e aproape fiartă carnea.

4
pasul

Huștiuliuc cu ceapa, morcovul, țelina, păstârnacul și ardeiul și lăsăm să fiarbă și legumele, încă 20 de minute.

5
pasul

Când legumele s-au fiert, punem cartofii și sucul de roșii.

6
pasul

Amestecăm olecuță, punem capacul într-o parte și mai lăsăm să fiarbă vreo 15 minute sau până s-au fiert cartofii.

7
pasul

Huștiuliuc cu niște borș fierbinte, lăsăm să dea în clocot 2 – 3 minute, potrivim de sare și stingem focul.

8
pasul

Presărăm pătrunjelul și leușteanul și amestecăm.

9
pasul

Servim cu smântână.

10
pasul

Poftă mare!

ceafa de porc la cuptor
altă rețetă
Ceafă de porc cu cartofi
prajitura pavlova reteta
alta rețetă
Prăjitură Pavlova

Adaugă comentariu

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here