Ingrediente
-
Câteva oase de porc
-
Niște carne macră de porc
-
O ceapă tăiată mărunt
-
Un morcov tocat mărunt
-
O țelină apio tăiată în bucățele (rădăcină de țelină)
-
Oleacă de păstârnac tocat mărunt
-
Un ardei gras tăiat bucățele
-
2 cartofi tăiați în bucăți potrivite
-
Un pahar de suc de roșii (bulion, roșii în bulion)
-
Olecuță de borș fierbinte (dacă e cumpărat) sau clocotit (dacă e făcut în casă)
-
O mână de pătrunjel verde tocat mărunt
-
Oleacă de leuștean verde mărunțit
-
Sare
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Punem oasele și carnea într-o oală, punem apă cât să le depășească cu o palmă și punem oala pe foc. |
2
pasul
|
Aducem la fierbere și curățăm bine spuma. |
3
pasul
|
Punem niște sare și capacul ușor într-o parte și lăsăm să fiarbă la foc mic 45 de minute – o oră sau până e aproape fiartă carnea. |
4
pasul
|
Huștiuliuc cu ceapa, morcovul, țelina, păstârnacul și ardeiul și lăsăm să fiarbă și legumele, încă 20 de minute. |
5
pasul
|
Când legumele s-au fiert, punem cartofii și sucul de roșii. |
6
pasul
|
Amestecăm olecuță, punem capacul într-o parte și mai lăsăm să fiarbă vreo 15 minute sau până s-au fiert cartofii. |
7
pasul
|
Huștiuliuc cu niște borș fierbinte, lăsăm să dea în clocot 2 – 3 minute, potrivim de sare și stingem focul. |
8
pasul
|
Presărăm pătrunjelul și leușteanul și amestecăm. |
9
pasul
|
Servim cu smântână. |
10
pasul
|
Poftă mare! |