0 0
Ceafă de porc cu cartofi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

4 bucăți de ceafă de porc
2 lingurițe de muștar Dijon
O mână de cimbrișor verde
Câțiva căței de usturoi în coajă, zdrobiți oleacă
O jumătate de pahar de vin alb
Niște cartofi tăiați mai mare
O ceapă tocată mărunt
3 – 4 căței de usturoi tocați mărunt
O linguriță cu vârf de muștar Dijon
Un sfert de pahar de vin alb
Niște mărar verde tocat mărunt
Ulei de măsline
Sare
Piper

Ceafă de porc cu cartofi

Ingrediente

Cum procedezi

Share

Ceafa de porc la cuptor servita cu cartofi trasi in tigaie si muraturi

Pași

1
pasul

Presărăm puțină sare și piper pe bucățile de ceafă.

2
pasul

Frecăm bine carnea cu muștar și lăsăm la macerat, minim 4 ore.

3
pasul

Încingem două, trei linguri de ulei de măsline într-o tavă pe care o vom pune în cuptor și rumenim carnea pe ambele părți.

4
pasul

Adăugăm cimbrișorul, usturoiul și vinul.

5
pasul

Aducem la punctul de clocotire și punem tava în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru o oră și 20 de minute; după 35 de minute vom întoarce carnea.

6
pasul

Punem o tigaie pe foc, punem ulei și huștiuliuc cu bucățelele de cartofi, pe care le rumenim oleacă pe toate părțile.

7
pasul

După 20 de minute sau când cartofii au început să se rumenească, huștiuliuc cu ceapa, sare, piper și prăjim la foc mic.

8
pasul

Când ceapa și-a schimbat culoarea, adăugăm usturoiul tăiat mărunt, amestecăm olecuță și punem o linguriță cu vârf de muștar Dijon; amestecăm și mai punem un sfert de pahar de vin alb.

9
pasul

Lăsăm să scadă vinul și stingem focul.

10
pasul

Servim ceafă cu cartofi, presărați cu olecuță de mărar tocat, și legume murate.

11
pasul

Poftă mare!

pui la cuptor
altă rețetă
Pui umplut cuptor
ciorba de porc
alta rețetă
Ciorba de porc

Adaugă comentariu