Ingrediente
-
4 bucăți de ceafă de porc
-
2 lingurițe de muștar Dijon
-
O mână de cimbrișor verde
-
Câțiva căței de usturoi în coajă, zdrobiți oleacă
-
O jumătate de pahar de vin alb
-
Niște cartofi tăiați mai mare
-
O ceapă tocată mărunt
-
3 – 4 căței de usturoi tocați mărunt
-
O linguriță cu vârf de muștar Dijon
-
Un sfert de pahar de vin alb
-
Niște mărar verde tocat mărunt
-
Ulei de măsline
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Presărăm puțină sare și piper pe bucățile de ceafă. |
2
pasul
|
Frecăm bine carnea cu muștar și lăsăm la macerat, minim 4 ore. |
3
pasul
|
Încingem două, trei linguri de ulei de măsline într-o tavă pe care o vom pune în cuptor și rumenim carnea pe ambele părți. |
4
pasul
|
Adăugăm cimbrișorul, usturoiul și vinul. |
5
pasul
|
Aducem la punctul de clocotire și punem tava în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru o oră și 20 de minute; după 35 de minute vom întoarce carnea. |
6
pasul
|
Punem o tigaie pe foc, punem ulei și huștiuliuc cu bucățelele de cartofi, pe care le rumenim oleacă pe toate părțile. |
7
pasul
|
După 20 de minute sau când cartofii au început să se rumenească, huștiuliuc cu ceapa, sare, piper și prăjim la foc mic. |
8
pasul
|
Când ceapa și-a schimbat culoarea, adăugăm usturoiul tăiat mărunt, amestecăm olecuță și punem o linguriță cu vârf de muștar Dijon; amestecăm și mai punem un sfert de pahar de vin alb. |
9
pasul
|
Lăsăm să scadă vinul și stingem focul. |
10
pasul
|
Servim ceafă cu cartofi, presărați cu olecuță de mărar tocat, și legume murate. |
11
pasul
|
Poftă mare! |