1 0
Ciorbă rădăuțeană

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Un pui (fără pulpe)
2 morcovi tăiați mare
Un păstârnac tocat mare
Niște bețe de țelină (rădăcină de țelină) tocate în bucăți mari
2 cepe tăiate în jumătăți
6 gălbenușuri
400 grame de smântână (de preferat cu 20% grăsime)
O căpățână de mărime medie de usturoi tocat mărunt
2 – 3 linguri de oțet
Niște gogoșari în oțet tăiați
Sare

Ciorbă rădăuțeană

Ingrediente

Cum procedezi

Share

Reteta simpla de ciorba radauteana cu pui

Pași

1
pasul

Carnea de la piept o punem pe o farfurie și o dăm deoparte.

2
pasul

Folosim, pentru început, aripile, spatele, osul și pielea de la piept.

3
pasul

Huștiuliuc cu toate acestea într-o oală, o umplem pe trei sferturi cu apă și o punem la foc.

4
pasul

Când clocotește, curățam bine spuma și adăugăm legumele: morcovii, păstârnacul, țelina și ceapa. Morcovii și păstârnacul nu trebuie neapărat curățați ci doar spălați bine.

5
pasul

Punem capacul și lăsăm să fiarbă cam o oră și jumătate, la foc mic.

6
pasul

Scoatem carnea și legumele și strecurăm zeama într-o altă oală.

7
pasul

Păstrăm într-o crăticioară 2 – 3 polonice de zeamă.

8
pasul

Punem oala cu supa limpede pe foc și aducem la clocot, presărăm niște sare și huștiuliuc cu pieptul de pui. Lăsăm să fiarbă, cu capacul oleacă într-o parte, 25 – 30 de minute, până când se fierbe pieptul.

9
pasul

Într-un castron amestecăm gălbenușurile cu smântâna și olecuțâcă de sare.

10
pasul

Punem crăticioara cu supa păstrată pe foc și, când începe să clocotească, huștiuliuc cu usturoiul, pe care-l fierbem câteva minute, pentru a obține o esență de usturoi.

11
pasul

Când pieptul e fiert, îl scoatem și-l tăiem fideluță, apoi îl punem înapoi în oală.

12
pasul

Cu un polonic, luăm din oala care fierbe niște zeamă, pe care o punem peste gălbenușurile cu smântână și amestecăm.

13
pasul

Repetăm operația de câteva ori pentru a aduce la temperatură amestecul.

14
pasul

După ce am pus 5 – 6 polonice de ciorbă, punem din amestecul temperat înapoi în oală, câte un polonic, amestecând continuu.

15
pasul

Printr-o strecurătoare, punem și esența de usturoi în ciorbă.

16
pasul

Huștiuliuc și cu oțetul.

17
pasul

Adăugăm și gogoșarul și închidem focul.

18
pasul

Servim cu ardei iute în oțet.

19
pasul

Poftă mare!

BarbosuOficial

salata de paste reci cu pui reteta barbosu
altă rețetă
Salată de paste reci cu piept de pui
ghiveci de legume si carne reteta barbosu
alta rețetă
Ghiveci de legume cu piept de pui

Adaugă comentariu

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here