Ingrediente
-
Niște paste
-
Un piept de pui
-
Câteva roșii tăiate felii
-
Câteva fileuri de anșoa
-
Un cățel de usturoi tăiat feliuțe
-
Olecuță de sos Worcester (opțional)
-
Zeama de la o jumătate de lămâie
-
Un castravete tocat bucățele
-
Niște ardei Kapia tăiat în bucăți potrivite
-
Oleacă de ceapă verde rondele
-
O mână de pătrunjel verde tocat
-
Puțin parmezan ras
-
Ulei de măsline
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Fierbem pastele, le scurgem de apă, punem niște ulei de măsline peste ele și le lăsăm să se răcească. |
2
pasul
|
Sărăm și piperăm pieptul de pui. |
3
pasul
|
Încingem două, trei linguri de ulei de măsline într-o tigaie și huștiuliuc cu pieptul de pui. |
4
pasul
|
Rumenim carnea pe toate părțile, adăugăm feliile de roșii, punem olecuțâcă de sare și dăm la cuptor, pentru vreo 12 minute, la 200 de grade. |
5
pasul
|
Apoi îl scoatem și-l lăsăm să se răcească complet. |
6
pasul
|
Cât pieptul este în cuptor, pregătim dressingul: într-un mojar punem niște boabe de piper, fileurile, usturoiul și niște sare. |
7
pasul
|
Mojarăm bine până obținem o pastă. |
8
pasul
|
Adăugăm câteva picături de sos Worcester, zeama de lămâie și niște ulei de măsline, mai amestecăm oleacă și-l dăm deoparte. |
9
pasul
|
Peste pastele care s-au răcit, punem bucățile de castravete, ardei, ceapă și pătrunjelul. |
10
pasul
|
Adăugăm pieptul tăiat în bucăți mărișoare și roșiile scoase din cuptor. |
11
pasul
|
Cu un curățător de legume, tăiem câteva felii de parmezan. |
12
pasul
|
Adăugăm dressingul nostru și amestecăm bine. |
13
pasul
|
Poftă mare! |